Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Durf te voelen
  4/4 - (1 stemmen)

  In onze westerse prestatiemaatschappij doen en denken we bijna alleen nog maar vanuit ons hoofd. We hebben niet leren vertrouwen op onze intuïtie en weten vaak niet meer hoe we bij ons gevoel moeten komen. En daardoor lopen dingen op den duur helemaal scheef: we komen in een burn-out terecht, vinden het moeilijk om met verlies om te gaan of zitten niet lekker in ons vel.

  Jeanien Eertink kwam jaren geleden ook in een burn-out terecht. ‘Het klinkt misschien gek, maar ik heb dat leren zien als een cadeautje. Mijn hoofd zei: ‘Het is klaar, je mag het vanaf nu anders gaan doen.’ Het stelde me in staat om mezelf alle aandacht te geven en op nummer 1 te zetten. Want als je er niet voor jezelf kunt zijn, ben je er toch ook niet voor een ander? Stap voor stap kwam ik weer dichter bij mezelf te staan en mocht ik alles weer voelen. Iedereen zou zich ‘s morgens voor de spiegel moeten vragen: Wat gun ik mezelf vandaag?’
  Jeanien is masseur vanuit de Holistische Visie en intuïtief levenscoach. ‘Ik combineer een coachingsgesprek altijd met een massage. Er gaat zo’n helende kracht uit van aanraking. Dat doet iets met mensen. Tijdens de massagebehandeling word je niet alleen aangeraakt, maar kun je ook geraakt worden.’

  Mooi mens
  ‘Ik zal een voorbeeld geven’, vervolgt Jeanien. ‘Een cliënt van mij, laat ik haar Esmee noemen, kwam hier in eerste instantie voor een klassieke massage. Esmee was echt wat je noemt een power woman. Ze kon de hele wereld aan, werkte 60 uur in de week, sportte fanatiek en kon in het café flink meedrinken. Ze was gehard en gelaagd geworden. Na de eerste massagebehandeling merkte Esmee dat er van alles met haar gebeurde. Er was iets losgemaakt en ze maakte een nieuwe afspraak. Ik werk vanuit mijn intuïtie en Esmee liet met haar lichaamstaal en de weinige woorden die ze gebruikte merken dat het tijd werd om langzaam laagjes af te pellen. Ze wilde weer door zichzelf gezien worden, niet meer rennen en het altijd maar ‘moeten’ doorgaan. In de behandelingen daarna leerde Esmee haar zachte kant kennen en ze mocht weer helemaal in haar eigen kracht staan. Tranen mochten er zijn en de hardheid verdween. Inmiddels drinkt Esmee al anderhalf jaar niet meer, is ze ruim 20 kilo afgevallen en mag ze echt weer genieten zonder te ‘moeten’. Door haar gevoel weer helemaal toe te laten en haar innerlijke kompas te volgen is ze zó’n mooi mens geworden!’ Helemaal Esmee.’

  Levenservaring
  Jeanien heeft in haar eigen leven al veel meegemaakt. ‘Ik heb twee keer kanker gehad, een ivf-traject doorlopen en een moeilijke scheiding meegemaakt om maar een paar voorbeelden te noemen. Dat alles maakt mij tot wie ik ben. Door die levenservaring vinden cliënten bij mij ook veel herkenning. Doordat ik me kwetsbaar durf op te stellen, voelen cliënten zich gehoord en veilig. Moeilijke onderwerpen draag ik op een subtiele manier aan. Ik benader alles met zachtheid. Daar zitten zoveel openingen in. In zachtheid kunnen dingen helen. Bijna iedereen gaat hier dan ook de deur uit met een knuffel. Je mag er zijn en bent mooi zoals je bent.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply