Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Durf weer te lachen
  Rate this post

  Het hebben van een goed en mooi gebit is belangrijk voor de manier waarop u overkomt bij anderen. Vindt u dat ook belangrijk, ga dan naar een tandarts die u op allerlei manieren kan helpen aan een mooier gebit.

  Tandartsenpraktijk Veritas is een zeer moderne tandartspraktijk die gevestigd is Oosterbeek. Het tandartsvak ontwikkelt zich erg snel, waardoor er ook steeds meer specialismen ontstaan. Tandartsenpraktijk Veritas biedt de laatste high-tech tandheelkundige zorg in een klantvriendelijke full-service kliniek. Persoonlijke aandacht en zorg op maat staan centraal binnen het team, in combinatie met de kennis en kunde op het hoogste niveau en volgens de laatste ontwikkelingen.

  Periodieke controle en mondhygiëne
  U kunt bij de praktijk onder andere terecht voor de periodieke controle en mondhygiëne. Bij een periodieke controle wordt uw gebit op gaatjes en eventuele tandvlees ontstekingen gecontroleerd. Als aanvullend onderzoek kan de tandarts röntgenfoto’s maken om uw gebit nog beter te inspecteren. Verder wordt aandacht besteed aan uw eventule wensen / vragen. Komt de tandarts een gaatje of een andere afwijking tegen, dan zal hier een nieuwe afspraak voor gemaakt dienen te worden.

  Specialisaties
  Tandartsenpraktijk Veritas is gespecialiseerd in diverse ­soorten tandheelkundige behandelingen, waaronder ­parodontologie, implantologie, orthodontie en cosmetische tandheelkunde.

  Parodontologie
  Meestal kan parodontitis genezen door goede mond­hygiëne en gebitsreiniging. Het kan voorkomen dat erg diepe of moeilijk bereikbare pockets niet voldoende reageren op de behandeling. Om deze plaatsen toch goed te kunnen reinigen, is het nodig dat er een flap-operatie wordt uitgevoerd. Hierbij wordt het tandvlees losgemaakt en opzijgeschoven. Vervolgens wordt het ontstoken weefsel weggehaald. Het kaakbot en de wortels van de tanden en kiezen zijn dan goed zichtbaar en bereikbaar. De tandarts kan daardoor de tandplak en het tandsteen die na de ­gebitsreiniging zijn achtergebleven, goed verwijderen.

  Implantologie
  Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. De meeste implantaten zien er uit als een soort schroef en zijn gemaakt van titanium, een lichaams­vriendelijk materiaal waaraan bot zich gemakkelijk hecht. Deze implantaten worden voorzien van een kroon, brug, plaat- of frameprothese of een overkappings­-prothese (klikgebit).

  Orthodontie
  De orthodontie houdt zich bezig met het optimaliseren van de stand van tanden in de kaken. Orthodontische afwijkingen zijn grofweg in te delen in twee categorieën: afwijkingen die het gevolg zijn van een verkeerde groei van de kaken en afwijkingen die te maken hebben met een onregelmatige stand van het gebit. Veel patiënten hebben een combinatie van beide.

  Cosmetische tandheelkunde
  Met een facing kan de vorm of de kleur van een tand worden gewijzigd. Zo kan de tandarts een spleetje tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en scheve tanden verbergen. Een facing ziet er net zo natuurlijk uit als de overige tanden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply