Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Durft jouw kind de brugklas aan?
  4/4 - (1 stemmen)

  Zomervakantie! Voor velen betekent dit heerlijk ontspannen en op vakantie gaan. Maar het betekent voor de kinderen uit groep 8 dat de stap naar het voortgezet onderwijs gezet wordt. Aan de ene kant leuk, maar aan de andere kant erg spannend; soms net iets té spannend.

  Als kindercoach begeleid ik op verschillende manieren kinderen uit groep 8, ook met de grote overstap naar het voortgezet onderwijs. Zo is er het ‘theekransje voor aankomende brugklassers’. Hierbij kunnen kinderen uit groep 8 met elkaar praten over brugklasdingen en er is een activiteit gericht op de brugklas.
  Met de workshop ‘Durf jij de brugklas aan?’ ga ik in op één bepaald onderdeel. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een kind juist alleen moeite heeft met het inplannen van huiswerk. Dan is voor dit kind een workshop met het thema ‘plannen’ juist interessant. Maar heeft een kind wat meer voorbereiding nodig, dan is er de uitgebreide brugklastraining ‘Durf jij de brugklas aan?’

  Ook als ouders kun je je kind helpen met voorbereiden. Enkele tips hiervoor zijn:
  ✔ Koop de nodige spullen zoals tas, schriften, agenda en dergelijke in het begin van de zomervakantie. Hierdoor kan je kind alvast wennen aan de nieuwe spullen.
  ✔ Fiets samen de route naar school en bespreek herkenningspunten. Ook de tijd opnemen hoe lang je erover fietst. Dit werkt op de eerste schooldag geruststellend, de route is bekend en de spanning over ‘vind ik de weg wel?’ of ‘kom ik wel op tijd?’ is zo een stuk minder.
  Houd facebook.com/durfkindercoaching deze zomer in de gaten voor meer tips.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply