Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Dyslexie, een andere aanpak
  Rate this post

  Had je als ouder al een vermoeden dat je kind problemen had met lezen in groep 3?

  Ik sprak laatst een ouder die in groep 3 al vermoedde dat haar kind problemen had met lezen. Zo vertelde ze dat haar zoon aangaf dat het lezen niet ging lukken omdat het veel te moeilijk was voor hem. Al vrij snel daarna kwamen er signalen van school dat hij niet meekwam met lezen. Daarom deze tips.

  1. Kijk of er buiten de gebaande paden van hulp (logopediste, orthopedagoog, RID of IWAL) ook andere, meer beeldende methodes zijn waarbij een kind zijn kwaliteiten inzet en gebruikt om te leren lezen, schrijven enzovoort. De Davis methode is er één van.
  2. Bouw thuis ook een aantal dagen van rust in. Géén extra leeshuiswerk thuis, maar gewoon leuke dingen. Een dagje geen extra huiswerk zorgt voor meer rust in huis en bij je kind.

  3. Kijk of je zelf al aan de slag kunt met het beeldende vermogen van een kind. Als je uit een boek voorleest, zou je kunnen vragen welke beelden je kind ziet bij het horen van een bepaalde zin.

  4. Naast ontspanning is het ook belangrijk om alle successen te vieren. Niet alleen maar bij het voltooien van een taak, maar ook gedurende het maken van de taak is het goed om je kind een compliment te geven dat hij goed op weg is.

  Neem contact met me op als je interesse hebt in een andere aanpak van dyslexie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply