Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Maar… dyslexie is toch niet te genezen?
  Rate this post

  Dyslexie wordt gezien als ‘niet te genezen’. De meeste behandelingen zijn er vooral op gericht om cliënten te leren beter om te gaan met hun leesproblemen. Ik werk vanuit een andere visie en richt me direct op de oorzaken van leesproblemen door dyslexie. Uit praktijkervaringen met mijn cliënten blijkt dat er wel degelijk iets aan te doen is. Vaak verdwijnen de klachten geheel en anders in grote mate.

  De behandeling bestaat uit een aantal sessies. Meestal zijn drie tot vijf sessies voldoende. Na een vrijblijvend intake­gesprek richt ik me in de eerste sessie(s) vooral op de negatieve emotionele lading en spanning die zijn ontstaan door het niet goed kunnen lezen (op school, werk enzovoort). Wanneer die spanning voldoende verminderd is, werk ik met de cliënt aan het in balans brengen van de verschillende hersendelen, zodat de hersendelen weer in harmonie samenwerken en de informatieverwerking weer optimaal kan zijn. Ik maak daarbij gebruik van technieken uit de energiepsychologie, zoals Emotional Freedom Techniques (EFT).

  Snelle resultaten
  Sinds ik er ruim 15 jaar geleden mee in aanraking kwam, ben ik gefascineerd door EFT en energiepsychologie, vooral vanwege de bijzondere en snelle resultaten en de brede toepassingsmogelijkheden. Een paar jaar geleden las ik over iemand die met EFT een kennis van zijn dyslexie afhielp en dat triggerde me, juist omdat dyslexie te boek staat als ‘niet te genezen’.

  Lezen is zó belangrijk om te kunnen functioneren in onze maatschappij en biedt toegang tot een oneindige hoeveelheid kennis. Bovendien vind ik lezen zelf hartstikke leuk.

  Daarom ben ik verschillende technieken waar ik al mee werkte gaan combineren tot een aanpak specifiek gericht op dyslexieklachten en ben dat gaan uitproberen met cliënten. Het werkt!

  Voor jong en oud
  Voor iedereen die graag van zijn leesproblemen door dyslexie af wilt. De behandeling is geschikt voor jong en oud. Ook voor kinderen is de behandeling emotioneel weinig belastend, omdat we op een speelse manier samen aan de slag gaan. Het is een kortdurende behandeling, zonder tijdrovende huiswerk­opdrachten.

  Kijk voor meer informatie over DreamWeavers en de behandeling van dyslexie op de website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply