Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • E-health in het ziekenhuis

  De digitalisering dringt door tot allerlei aspecten van de samenleving; ook de zorg in het ziekenhuis. Tegenwoordig wordt overal in het Rode Kruis Ziekenhuis gebruik gemaakt van digitale ondersteuning voor de zorg en behandeling van de patiënten.

  App helpt bij COPD
  RKZ-patiënten met chronische COPD houden thuis hun klachten bij op een tablet. De app op hun tablet geeft de patiënten ook informatie over hun ziekte, leefadviezen en tips bij klachten. Verslechtert hun situatie? Dan neemt de longverpleegkundige van VIVA Thuiszorg contact met ze op via beeldbellen of ze komt bij hen thuis. Zo nodig wordt ook de longverpleegkundige van het RKZ ingeschakeld. Longarts Erik Kapteijns: ‘We gaan deze patiënten intensiever behandelen zonder dat ze daarvoor vaker naar de polikliniek hoeven te komen. Door eerder in te grijpen, maken patiënten minder aanvallen door en krijgen ze een stabieler ziekteverloop.’

  Digitale intake bij maag- en darmonderzoek
  Mensen die een maag- of darmonderzoek moeten ondergaan, kunnen de intake-vragenlijst van de arts binnenkort digitaal aanleveren. Voorheen moesten ze daarvoor langskomen in het ziekenhuis. Doe je mee met het bevolkingsonderzoek naar darmkanker? Dan vragen we je wel om langs te komen voor een intake. Dit is verplicht door de overheid.

  Zwangeren maken thuis een CTG-scan
  Zwangeren die over tijd zijn, diabetes hebben of gecontroleerd worden omdat hun baby een groeivertraging heeft, komen om de dag naar het ziekenhuis voor het maken van een CTG-scan. Binnenkort krijgen deze vrouwen de mogelijkheid om thuis een CTG te maken om de hartslag van de baby te controleren. Zij krijgen een iPad en een meetapparaatje mee naar huis. De klinisch verloskundige in het RKZ kijkt live mee en beoordeelt de resultaten.

  Uitslagen en correspondentie
  Het persoonlijke elektronisch patiëntendossier biedt meer mogelijkheden. Patiënten van het RKZ kunnen in hun dossier uitslagen van onderzoeken inzien en meelezen met de correspondentie van hun behandelaar. Via www.mijn.rkz.nl krijg je toegang tot je patiëntendossier. Inloggen gaat met je DigiD.

  Afleiding en pijnbestrijding met VR-bril
  Kinderen en volwassenen die voor de behandeling van hun brandwonden naar het ziekenhuis komen, kunnen tijdens de behandeling een VR-bril opzetten. Via de films op de VR-brillen lopen de patiënten door Wildlands Adventure Zoo in Emmen of roetsjen ze per kabelbaan door New York. Genoeg afleiding om de pijn van de verbandwissels naar de achtergrond te verdringen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply