Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een 2de thuis
  Rate this post

  Het valt niet mee om je meest waardevolle bezit uit handen te geven, maar dat is wel wat je doet wanneer je je kind naar de opvang brengt. Daarom zoek je deze met grote zorg uit. Je wilt dat je kind veilig is en het naar de zin heeft. Je zoekt professionele opvang, afgestemd op je persoonlijke situatie en de wensen voor je kind.

  Kinderdagverblijf Owiebowie bestond in 2015 tien jaar. De naam van ons kinderdagverblijf is afgeleid van de naam van de zoon van de directrice: Owen. Ons doel is om opvang te creëren die voor kinderen en ouders aanvoelt als een tweede thuis. Kinderen komen er met plezier naartoe (dat staat voorop!) en ouders laten hun kinderen met een gerust hart achter. Het is een soort verlengstuk van de opvoeding en veilige basis van thuis. Er wordt voldoende aandacht besteed aan het kind als ­individu, evenals aan de ontwikkeling in groepsverband. De kinderen zijn niet horizontaal (op leeftijd) ingedeeld, maar verticaal (kinderen van 0 tot 4 jaar). Dit lijkt het meest op de gezinssituatie. In een huiselijke omgeving dragen wij met een klein, stabiel team onder andere zorg voor opvang, opvoeding en verzorging. Daarnaast worden er voldoende speel- en leerelementen aangeboden die gericht zijn op alle leeftijden. De pedagogisch medewerkers dragen op een enthousiaste, betrouwbare, professionele en consequente manier zorg voor de kinderen, met respect voor het kind en de ouders. Kortom: ritme en regelmaat van een kinderdagverblijf in combinatie met de huiselijke sfeer van thuis. We hebben een open en uitgebreid contact met de ouders. Hier door ontstaat er een fijne wisselwerking. Zo helpen ouders mee met de jaarlijkse ‘tuin-doe-dag’, waarbij de tuin en klusjes in en om Owiebowie worden gedaan. Ook gaan er ouders mee bij uitstapjes, zoals het bosuitstapje, of helpen bij een activiteit, bijvoorbeeld de paasviering.

  Dagritme
  Om de kinderen een vertrouwd gevoel te geven bij ­Owiebowie, wordt er gewerkt met een vast dagritme zoals men dat kent binnen de kinderopvang. Voorwaarde is wel dat de huiselijkheid gewaarborgd blijft. Het hanteren van een bepaald dagritme vinden wij heel belangrijk, en dit zal dan ook grotendeels door de klok worden bepaald, maar hier wordt ook wel eens van afgeweken. Baby’s hebben het dagritme van thuis, en wij zullen zoveel mogelijk streven dit te handhaven bij ‘Owiebowie’. Gedurende de dag wordt er steeds gewerkt aan de ontwikkelingsbevordering. We betrekken de baby’s al graag bij het voorlezen, zingen en andere interactiemomenten. Ook wordt er lekker veel geknuffeld en op zijn tijd een baby-/ peutermassage gegeven. Een aromatherapeut stelt voor ons speciale olietjes samen die we gebruiken in iedere ruimte. Daarnaast is er ook de mogelijkheid kinderyoga te volgen bij onze creatieve therapeut. De kinderen leren te zorgen voor elkaar, maar ook voor onze 3 vissen. Op die manier maken we ze bewust van mens, dier en natuur. Dagelijks genieten we van de buitenlucht. Ter voorbereiding op de basisschool werken we om de paar weken met een nieuw thema. Zo kun je denken aan de thema’s ‘verkeer’, ‘eten & drinken’ en ‘verschillende mensen’, waarbij de peuters uiteenlopende activiteiten aangeboden krijgen.

  Ondersteuning
  Naast de pedagogisch medewerkers worden wij ook extra ondersteund door stagiaires, een vrijwilligster met een verstandelijke beperking en een oma. Kortom: Owiebowie is een gezellig, sfeervol en warm nestje voor ieder kind, de ouders en niet te vergeten het team.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply