Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een afscheid dat bij ú past
  Rate this post

  Hans Wachtmeester heeft al meer dan twintig jaar ervaring in persoonlijke begeleiding. Met zijn uitvaartonderneming zoekt hij steeds naar datgene wat passend is bij de overledene en de familie. Het persoonlijke aspect is voor hem heel belangrijk.

  Natuurlijk is het belangrijk dat de uitvaart van een overleden dierbare op een waardige manier gaat plaatsvindt. Maar daarmee houdt het voor uitvaartondernemer Hans Wachtmeester niet op. Hij richt zich op het hele proces van afscheid nemen. Hans: ‘Wanneer ik de nabestaanden bezoek, vraag ik: ‘Wie wás de overledene voor iemand? Wat is voor jullie waardevol geweest?’. Dan gaan we daarover praten, waarbij ik de nabestaanden herinneringen laat ophalen, en zo komen we samen op ideeën van mogelijkheden die er zijn voor een uitvaart die passend is voor de overledene en de nabestaanden. Als we in alle vrijheid over de overledene kunnen praten, kan er een vertrouwensband ontstaan tussen mij en de nabestaanden, zodat zij uiteindelijk kunnen zeggen: ‘Zó was het goed.’ Iedere overledene verdient het om een goed afscheid te krijgen. En dan moeten er natuurlijk keuzes gemaakt worden: vindt er een begrafenis of een crematie plaats? Waar vindt de uitvaart plaats? Enzovoort. Ook heb ik aandacht voor de periode ná de uitvaart, want de de eventuele partner en andere nabestaanden moeten ook verder met hun leven.’

  Plechtigheid
  Omdat Hans ook predikant is, kan hij tevens de plechtigheid invullen door namens de familie te spreken bij de uitvaart. Hij kan begeleiden bij diensten voor allerlei geloofsrichtingen, en verder kan hij rekening houden met lokale gebruiken, bijvoorbeeld wanneer een buurt of dorp actief medewerking wil verlenen aan een uitvaart.

  Hans Wachtmeester Uitvaartverzorging is 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor het melden van een overlijden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply