Rate this post
 • Een afwijking in uw borst… Wat nu?
  Rate this post

  Heeft u een knobbeltje in de borst, een afwijking op de foto van het bevolkingsonderzoek of een ander borstprobleem? Dan kunt u na verwijzing van uw huisarts voor alle nodige zorg op de mammapolikliniek van het Spijkenisse Medisch Centrum terecht.

  Bij een eerste bezoek aan de mammapoli is nader onderzoek naar de aard van de afwijking noodzakelijk. De mamma­poli heeft tot doel in een zo kort mogelijk tijdsbestek een diagnose op te stellen en, indien nodig, een behandelplan aan te bieden. Dit houdt in dat de noodzakelijke onderzoeken zoveel mogelijk achter elkaar worden gepland en uit­gevoerd. Het streven is om de onzekere periode voorafgaand aan de uitslag zo kort mogelijk te houden.

  Alle zorg onder één dak
  Doordat in het Spijkenisse Medisch Centrum ook systeem- en chemotherapie mogelijk is, kunnen patiënten voor alle zorg onder één dak terecht. Om zo snel en effectief mogelijk te werken en u optimaal te kunnen behandelen, staan artsen met verschillende specialismen voor u klaar.
  Dit ‘multidisciplinaire’ mammateam bestaat uit:
  – chirurgen gespecialiseerd in borstkanker.
  – radiologen voor het beoordelen van de röntgenfoto’s, echografie en het verrichten van biopsieën en puncties.
  – pathologen die weefselonderzoek verrichten.
  – oncologen met oog op aanvullende behandelingen.
  – plastisch chirurgen voor eventuele hersteloperaties.
  – mamma-verpleegkundigen voor begeleiding en voorlichting. Gedurende het gehele traject zijn zij uw steun en toeverlaat voor vragen over de ziekte, de behandeling en de consequenties van de behandeling.
  – radiotherapeuten voor de indicatiestelling en uitvoering van bestraling (vindt plaats op een van de locaties van het Erasmus MC).
  Bij het onderzoek en de behandeling werken al deze specialisten nauw samen.

  Meer informatie? Kijk op www.spijkenissemc.nl/mammapoli.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply