Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een andere aanpak van maag- en darmklachten
  Rate this post

  Als je ‘gewoon’ gezond bent, is je lichaam in balans en circuleert je energie probleemloos door je lichaam. Maar wanneer je te maken hebt met klachten, zoals maag- en darmklachten, dan is die balans verstoord. Acupunctuur is een middel om het evenwicht te herstellen.

  In onze westerse cultuur zijn we bij klachten vooral geneigd om naar het probleem te kijken, terwijl de oosterse geneeskunst meer gericht is op het aanpakken van de oorzaak. Ook acupunctuur werkt volgens laatstgenoemde methode. Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Dit is een volledig medisch systeem dat al meer dan 2000 jaar diagnoses stelt, ziektes kan genezen, klachten vermindert en ook preventief werkt.

  Blokkade opheffen
  Bij acupunctuur worden een klein aantal zeer dunne naalden geplaatst op specifieke punten op het lichaam die zorgen voor een blokkade van de energie. Om de juiste punten te vinden, onderzoekt de acupuncturist eerst onder meer je tong, je polsen en je handen, die veel informatie geven over hoe je energetisch in elkaar steekt. De naalden heffen de blokkade op, zodat je lichaam zichzelf kan herstellen en de klachten verdwijnen.

  Schokje
  Het plaatsen van de naalden is nauwelijks voelbaar. Je voelt hoogstens een schokje, wat een goed teken is, omdat je lichaam dan op de juiste manier reageert en de energie weer gaat stromen.
  Voor het beste resultaat zijn een aantal wekelijkse behan­delingen nodig, afhankelijk van de ernst van je klachten. Ook kan acupunctuur prima ingezet kan worden ter ondersteuning van andere therapieën.

  Aloë Vera
  De plant Aloë Vera wordt ook wel ‘wonderplant’ genoemd en ‘natuurlijke geneesplant’. Er bestaan vele soorten Aloë Vera, maar de krachtigste plant is de Vera Barbadensis. Deze plant bevat veel stoffen die een gunstige invloed op de gezondheid hebben.
  Zo heeft Aloë Vera onder andere een gunstige invloed op de werking van de darmen, die gezuiverd en geheeld worden. 70% van de medische klachten heeft zijn oorsprong in de darmen. Door deze te zuiveren, raakt men veelal van de klachten af, zoals vermoeidheid, huidklachten, allergieën en ontstekingen.

  Door een verbeterde werking van de darmen worden voedingsstoffen beter opgenomen en zal men zich beter en fitter gaan voelen. Door de betere opname zal de stofwisseling geoptimaliseerd worden en kan men een gezond gewicht bereiken bij een regelmatig en gevarieerd eetpatroon.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply