Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een andere kijk op je klachten
  Rate this post

  Zit je niet lekker in je vel? Ben je het zat om steeds te horen dat je ermee moet leren leven? Heb je een bloedonderzoek laten doen en is alles prima in orde, maar voel je je nog steeds niet de oude? Laat dan eens op een andere manier naar je klacht(en) kijken!

  Dag en nacht, ons hele leven lang, staat ons lichaam bloot aan stressoren. Die kunnen van buiten komen, maar ook van binnenuit kunnen lichamelijke processen verstoord worden. Verkeerde invloeden leiden tot klachten.
  Mesologie is een vorm van geneeskunde die reguliere kennis combineert met kennis uit alternatieve en oosterse geneeswijzen, zoals ayurveda, Chinese geneeskunde, homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde. Mesologie kan ook aanvullend op reguliere zorg ingezet worden.
  De kracht van mesologie is de individuele, brede en oorzakelijke benadering. Door vanuit meerdere invalshoeken onderzoek te doen en uitgebreid te testen, krijgt de ­behandelaar een beeld van de oorzaak van de klachten. De mesoloog stelt een diagnose op het terrein van functie en disfunctie. Dit kan niet vergeleken worden met een reguliere medische diagnose.

  Onderzoek
  Een consult bij Tanja Meeuwsen van Mesologie Praktijk Zeeland duurt ongeveer anderhalf uur en bestaat uit het bespreken van je voedingsgewoonten, pols- en tongdiagnostiek, lichamelijk onderzoek en het meten van ruim 200 acupunctuurpunten op handen en voeten. Elk meetpunt geeft informatie over de functie van een orgaanonderdeel. Op deze punten kunnen ook voeding, medicatie, ­homeopathie, vitaminen en mineralen uitgeprobeerd worden.

  Behandeling
  Bij de behandeling kan Tanja onder andere gebruik maken van homeopathische middelen, ayurvedische kruiden en orthomoleculaire voedingsmiddelen. Ieder mens is uniek en reageert anders op invloeden, zoals voeding, het weer en sociale omstandigheden. Ieder mens heeft daarom een uniek behandelplan nodig. Zo kan vermoeidheid een uiting zijn van disfuncties elders in het lichaam en ook stress kan vele ‘vage’ klachten veroorzaken. Je kunt bij Tanja terecht voor deze klachten, maar ook als check / APK om klachten voor te zijn en je lichaam in balans te houden.

  Balans herstellen
  Uitgangspunt bij mesologie is dat de cliënt niet zijn klacht is, maar een geheel, en dat de klacht een uiting is van een verstoorde balans ergens in het lichaam, die gevonden kan worden. Tanja gaat dus gericht op zoek naar die oorzaak en behandelt die.

  Een vergoeding is veelal mogelijk via de aanvullende ­verzekering. Bezoek Tanja’s praktijk in Hansweert en voel je weer lekker in je vel!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply