Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een andere kijk op klachten
  Rate this post

  Heeft je kind bepaalde klachten en kan de arts maar niets vinden? En kan je kind zelf ook niet goed aangeven wat er aan de hand is? Ga dan eens met je kind naar een mesoloog! Die neemt de tijd om uit te zoeken wat er aan de hand is en kan gerichte adviezen geven om het probleem op te lossen.

  Er zijn bijvoorbeeld veel kinderen die last hebben van een allergie. De klachten die dit oplevert, worden door reguliere artsen vaak afgedaan als ‘prikkelbare darmsyndroom’, zonder dat er grondig onderzoek is gedaan naar de oorzaak van de klachten, en er worden vaak vezelzakjes voorgeschreven. Maar die lossen het probleem niet op.

  Tussen regulier en complementair
  ‘Meso’ betekent ‘midden’. Mesologie staat tussen de reguliere en de complementaire geneeskunde in en betrekt de Chinese geneeskunde, Ayurveda (geneeskunde uit India), homeopathie, fytotherapie (kruidenleer), orthomoleculaire geneeskunde (vitaminen, mineralen) en de voedingsleer.
  De kracht van mesologie is de individuele, brede en oorzakelijke benadering. Door vanuit meerdere invalshoeken onderzoek te doen en uitgebreid te testen, krijgt de behandelaar een beeld van de oorzaak van de klachten.

  Consult
  Een mesologisch consult van Debbie Bakema-de Vos duurt ongeveer anderhalf uur en bestaat uit het bespreken van de voedingsgewoonten van het kind, pols- en tongdiagnostiek, lichamelijk onderzoek en het meten van ruim 200 acupunctuurpunten op handen en voeten. Elk meetpunt geeft informatie over de functie van een orgaanonderdeel. Op deze punten kunnen ook voeding, medicatie, homeopathie, vitaminen en mineralen uitgetest worden.
  Debbie test bijvoorbeeld of je kind intolerant is voor onder andere gluten, tarwe, soja, lactose, melk en suiker. Een intolerantie kan leiden tot klachten als vermoeidheid, buikpijn en eczeem. De mesoloog gaat gericht op zoek naar de oorzaak van klachten en behandelt die.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply