Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een auto kopen met een beperkt budget: de juiste keuzes en bespaartips
  Rate this post

  Een auto kan onmisbaar zijn voor de persoonlijke of zakelijke mobiliteitsbehoefte. De aanschaf van een auto kan echter een probleem zijn als je weinig budget hebt. Zeker als je weet dat de kosten voor onder meer huur en levensmiddelen ook al flink zijn gestegen. Met de juiste kennis van zaken en een aantal slimme tips, is het echter mogelijk om ook met een beperkt budget de sleutels van een nieuwe auto in handen te krijgen.

  Kies een goedkoop model
  Begin vooral met het in kaart brengen van je eigen behoeften en die van je gezin. Je koopt een auto om te voldoen aan een mobiliteitsbehoefte en om je comfortabel te verplaatsen, niet om indruk te maken op de buren. Ga goed na of je al die extra snufjes wel nodig hebt en of een kleinere stadswagen niet volstaat. Een basismodel van een betrouwbaar merk kan meestal perfect voldoen aan de eisen van de gemiddelde consument. Veel opties zijn echt wel overbodig. Sommige opties, zoals een boordcomputer die je helpt om zuiniger te rijden, kunnen zich op de lange termijn wél terugbetalen. Dit soort technologieën zijn dan ook zeker te overwegen. Weet ook: de prijs op het prijskaartje is zeker niet altijd definitief. Bij veel verkopers is er echt wel nog ruimte voor onderhandeling. Wees niet bang om te vragen naar promoties, kortingen of gratis opties. Jouw onderhandelingsvaardigheden kunnen de prijs aanzienlijk drukken.

  Tweedehands is soms een buitenkans
  Een tweedehands auto leasen of kopen kan een uitstekende keuze zijn, vooral als je kijkt naar modellen die bekendstaan om hun duurzaamheid en betrouwbaarheid. Let zeker op de leeftijd, het schadeverleden en de kilometerstand. Ook het verbruik en de CO2-uitstoot zijn belangrijke gegevens. Oudere auto’s kunnen weliswaar goedkoper in aanschaf zijn, maar mogelijk duurder in verbruik en belastingen. Laat de auto ook altijd even screenen door een professional, zodat je niet tegen onverwachte kosten aanloopt.

  De juiste financieringsoplossing
  Als je weinig spaargeld hebt, kun je aankloppen bij een bank of een andere kredietverschaffer. Zo kun je over een auto beschikken en dat voor een lage maandprijs. Dan moet je wel rente betalen. De rentetarieven vergelijken, is belangrijk voor wie wil besparen. Kijk ook naar de verschillende financieringsoplossingen, want ze komen met hun eigen set van voor- en nadelen. Zo zal zakelijk leasen zzp’ers weten te overtuigen door de transparante prijzen en de verregaande flexibiliteit. Daarnaast kun je de auto kopen op afbetaling. En ook voor particulieren bestaan er leasecontracten. Vergelijk goed en ga na welke financieringsoplossing bij je past. Bij sommige kredietverstrekkers kun je over de rente onderhandelen.

  Besparen op de maandelijkse autokosten
  Er is meer dan alleen de aanschafprijs van een auto. Je zult ook te maken krijgen met andere kosten, bijvoorbeeld voor de brandstof en de verzekeringen. Hierop kun je flink besparen. Vergelijk verzekeringsopties en kies voor een verzekering die perfect aansluit bij jouw rijgedrag en behoeften. Als je weinig rijdt, kan een kilometerverzekering bijvoorbeeld erg interessant zijn. Je kunt ook een hoger eigen risico kiezen, wat resulteert in een lagere premie. En ook met tankkaarten kun je vaak wel wat besparen. Tot slot is het altijd een goed idee om zuinig te rijden met een benzine- of dieselauto.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply