Rate this post
 • Hier moet je aan denken bij het kopen van een nieuwe auto
  Rate this post

  Het kopen van een nieuwe auto houdt niet op bij alleen de auto. Natuurlijk is dit het belangrijkste, maar er komen veel meer zaken bij kijken. Wat de belangrijkste zijn, ontdek je in dit artikel.

  De verzekering
  De kans dat je dit vergeet is klein. Vrijwel iedereen weet dat het wettelijk verplicht is om de auto te verzekeren. En anders word je hier door de verkoper haarfijn op gewezen. Bij een verzekering is het zaak om de juiste te kiezen. Als je letterlijk een nieuwe auto hebt gekocht, is een allrisk verzekering het meest geschikt. Deze verzekering dekt alle schades.

  Voor auto’s met een leeftijd tussen 6 en 12 jaar kun je beter voor WA + beperkt casco kiezen. Hiermee is schade als gevolg van natuurverschijnselen, overstekende dieren, brand en diefstal verzekerd.

  WA is de goedkoopste van de drie, en ideaal voor auto’s met een leeftijd van 12 jaar of ouder. Bij WA is alleen schade die je aan andere voertuigen en personen veroorzaakt gedekt. Behalve de keuze voor de verzekering is ook de maatschappij belangrijk. Je kunt voor een bekende naam zoals Allianz Direct kiezen, of online een onbekende verzekeraar zoeken.

  Kenteken overschrijven
  Als je een andere auto hebt gekocht, moet je er ook aan denken het kenteken over te schrijven. Dit doe je via de RDW. Als je de auto via een garage koopt, krijg je ter plekke assistentie. Wanneer je een auto van een particulier aanschaft, dien je dit zelf te regelen. Het kenteken overschrijven is een formaliteit, maar wel één die moet gebeuren.

  Motorrijtuigenbelasting betalen
  Aan het betalen word je zeker herinnerd door de Belastingdienst. De belangrijkste keuze is of je de betaling jaarlijks of in termijnen wilt doen. Dit is net wat jou het beste uitkomt. Bij bepaalde auto’s zijn er fiscale voordelen, zoals bij elektrische auto’s en oldtimers. Als je een auto via een dealer koopt, krijg je hier uitgebreid voorlichting over.

  Accessoires nodig?
  Tot slot dien je ook te kijken naar accessoires die je nodig hebt voor je auto. Hierbij kun je aan allerlei zaken denken. Een trekhaak bijvoorbeeld, voor als je met de caravan op pad wilt of een fietsendrager hebt. En als je een elektrische auto aanschaft, is het wel zo handig om die ook thuis te kunnen opladen. Een laadstation thuis is best wel een investering, maar is uiteindelijk goedkoper dan je auto bij openbare palen laden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply