Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een bijzondere herinnering
  Rate this post

  Als u bezig bent met gedenksieraden, dan betekent dit meestal dat u in een aangrijpende tijd in uw leven zit. Een tijd waarin het maken van een gedenksieraad vaak een van de moeilijkste momenten is, omdat het staat voor een stukje afsluiten. Als u maar dicht bij uzelf blijft en kijkt naar wat u echt mooi vindt, dan komt dat helemaal goed.

  Er zijn tal van mogelijkheden om op ons atelier een ­gedenksieraad te laten maken:

  Een vingerafdruk
  Als u in het bezit bent van een wasbolletje met de vingerafdruk van uw dierbare, dan kunnen we deze op verschillende manieren verwerken. Van het wasbolletje kan een mal gemaakt worden waarin de vingerafdruk in zilver of goud gegoten kan worden. Het resultaat is dan een ovaal gietsel met een voelbare afdruk. Dit kunt u als hanger, aan een armband of als ring dragen. Van deze mal kan, en dat kan ook met een vingerafdruk op papier als u die heeft, een scan gemaakt worden. Deze scan van de vingerafdruk kan door middel van laseren op veel verschillende materialen en sieraden aangebracht worden.

  As
  De as van uw dierbare kan verwerkt worden in verschillende sieraden, aan de hand van uw persoonlijke voorkeur; zichtbaar of onzichtbaar. Wilt u de as onzichtbaar verwerkt hebben, dan wordt er een kastje gemaakt in uw sieraad waar de as in gaat. Vindt u het een fijn idee om de as te zien, dan kunnen we deze ook zichtbaar verwerken met vloeibare hars. De as wordt dan vermengd met deze vloeibare hars en in het sieraad gelegd. Het sieraad wordt dan onder een UV-lamp gelegd, waardoor de hars hard wordt. Op deze manier kunnen we in praktisch ieder sieraad as verwerken.

  Trouwringen
  De ringen die centraal stonden bij de eerste verbintenis met elkaar, kunnen deze onverwoestbare band laten zien, ook als uw dierbare er niet meer is. We kunnen de ringen tegen elkaar aan solderen met een mooie steen in het midden, we kunnen de ringen mooi schuin over elkaar solderen, we kunnen de ringen tegen elkaar solderen en de vingerafdruk van uw dierbare erop laseren… Er zijn ontzettend veel mogelijkheden.

  U kunt op deze manieren buiten de bewandelde paden van de standaard gedenksieraden treden en kijken naar wat u echt mooi vindt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply