Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een bijzondere herinnering
  Rate this post

  Als een dierbare is overleden, is dat een groot verlies. Zou het niet een mooi idee zijn om je overleden dierbare altijd bij je te dragen? In bijna elk sieraad is het mogelijk om as te verwerken.

  De laatste tijd komen er vele verzoeken bij ons binnen om een herdenkingssieraad te maken. Er zijn verschillende mogelijkheden om een klein stukje van je dierbare bij je te kunnen blijven dragen. Dit kan een ring, een armband, een hanger of bijvoorbeeld manchetknopen zijn. Alles is eigenlijk wel mogelijk. We nemen rustig de tijd voor je om samen tot een ontwerp te komen. Daarbij zijn eigen ideeën ook natuurlijk meer dan welkom.

  Er zijn een aantal verschillende soorten herdenkingssieraden. Zo kun je denken aan een vingerafdruk, aan een foto of aan as. Een foto van de overledene wordt vaak in een hanger gemaakt die aan de ketting wordt gehangen. Dit kan zowel in goud als in zilver. Dit wordt erin gelaserd en er komt een beschermende laag overheen die de slijtage tegengaat.

  Sieraad met vingerafdruk
  Een vingerafdruk kan op twee manieren verwerkt worden: door middel van een lasergravure of door het laten graveren met de hand. De lasergravure wordt ook meestal op een hanger gedaan. Het laten graveren met de hand hebben wij al vaak gedaan. Dit kan zowel in een ring, armband of hanger gemaakt worden. Het voordeel hierbij is dat het er heel diep in komt, dus dit blijft voor altijd zichtbaar. Bij beide wordt de vingerafdruk identiek overgenomen.

  Sieraad met as
  As kan ook op twee manieren verwerkt worden. De as kan in een zogenaamd ‘bakje’ gemaakt worden en in een ring of armband gezet worden. As kan ook met behulp van hars in een sieraad gemaakt worden. Hierbij is het van belang dat er ergens in het sieraad een opening zit. De as wordt in het hars verwerkt en wordt hard gemaakt. Doordat het door middel van UV-licht gehard wordt, is het zeer slijtvast.

  Het materiaal kun je zelf aanleveren of wij kunnen het leveren. Als je het zelf aanlevert, smelten wij het om en maken we daarvan het gewenste sieraad. Dit wordt veel gedaan.
  Ook hebben wij een aantal ringen op voorraad waarmee we kunnen werken. Zo heb je een duidelijk beeld van hoe de ring uiteindelijk gaat worden. De stenen die in deze ringen zitten, kunnen vervangen worden door as.

  Zo zijn er dus vele manieren waarop je jouw dierbare dichtbij je kunt houden. Kom rustig eens langs voor een vrijblijvend advies en/of ontwerp. Samen met jou komen we tot een passend sieraad.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply