Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een bijzondere herinnering
  Rate this post

  Zou het niet een mooi idee zijn om je overleden dierbare altijd bij je te dragen? In bijna elk sieraad is het mogelijk om as te verwerken. Maar ook het verwerken van haar, een persoonlijk briefje of iets anders van de dierbare is mogelijk. Een gravure in het handschrift van de dierbare, of de afdruk van een vinger maakt het bijzondere herinneringssieraad helemaal compleet.

  Het maken van een nieuw sieraad uit oude materialen is een interessant proces. Met deze werkwijze is het mogelijk om een compleet nieuw ontwerp te maken met je persoonlijke wensen of ideeën.

  Katja: ‘Toen ik met mijn overbuurvrouw Karen mee ging om haar ring op te halen, ontstond het idee voor mijn eigen ring. Ik werd direct enthousiast toen ik met de smid in gesprek ging over de mogelijkheden. Die kon goed aansluiten bij mijn wensen en toonde zich betrokken bij mijn verhaal.

  In 2013 is mijn man veel te jong overleden aan kanker. Ik wilde heel graag iets van onze trouwringen laten maken, aangezien die voor mij heel dierbaar zijn en een symbool zijn voor een heel gelukkige tijd samen.
  De smid heeft in nauwe samenspraak met mij een beweegring gemaakt, waarbij die beide trouwringen intact heeft gelaten. De trouwringen zijn verwerkt in de nieuwe ring. Hierbij zijn de gravures en briljanten op mijn trouwring intact gebleven. De briljanten trouwring zit vast, zodat de briljanten te allen tijde zichtbaar zijn. De trouwring van mijn man en andere ringen draaien eromheen.
  Karen en ik hebben nu dus eenzelfde soort ring, maar ze zijn elk op een andere manier gemaakt: bij Karen is er een ander sieraad voor omgesmolten, en bij mij zijn er twee ringen gebruikt voor de nieuwe ring. Wel is er bij beiden een emotie verbonden aan de ring.
  Voor mij geldt dat de beweegring en symbool is voor de verbondenheid tussen mij en mijn man. Doordat van beide ringen nu één ring is gemaakt, kan ik hem gelukkig weer dragen. Ook is er op deze manier een bijzonder aandenken ontstaan voor onze dochter.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply