Rate this post
 • Een blijvende, tastbare herinnering
  Rate this post

  De tranen zijn opgedroogd, maar het verdriet van het verlies blijft. Het gemis van die glimlach, een knuffel en een bemoedigend schouderklopje. Hou dat in leven met een blijvende, tastbare herinnering aan die persoon (of huisdier) met een uniek sieraad ­volledig naar jouw wens vervaardigd in goud of zilver.

  In deze aangrijpende tijd in jouw leven kunnen wij je helpen de pijn wat te verzachten door voor jou een persoonlijk sieraad te maken dat de herinnering in leven houdt. Dit kan op zeer uitlopende manieren. De as kan op verschillende manieren verwerkt worden. Die kan zichtbaar zijn door te werken met een kunsthars. Dit is in verschillende kleuren te verkrijgen, waardoor het net lijkt of er met stenen gewerkt wordt. Hierdoor is het voor jou zichtbaar, maar ligt de nadruk niet op de aanwezigheid van de as. Wanneer je hier geen voorkeur voor hebt, kan de as ook in het sieraad verwerkt worden.
  Dan heb je het idee van een urn, maar vormgegeven als een modern sieraad. Denk bijvoorbeeld aan een hanger, ring, armband of wat je ook maar wenst. Mocht de overledene begraven worden, dan kun je ook denken aan het verwerken van een haarlok of zand van het graf in een sieraad. Zo draag je je dierbare toch bij je. Waar veel mensen niet zo snel aan denken, is het graveren van een vingerafdruk, foto of handschrift in een sieraad. Dit wordt met laser in het metaal gegraveerd.
  Voor het maken van het sieraad kunnen oude sieraden van de overledene gebruikt worden. Dit kan vermaakt worden of geheel omgesmolten en tot iets nieuws gemaakt. We bespreken samen de mogelijkheden, en eventueel worden er eerst schetsen uitgewerkt voor we aan de slag gaan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply