Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een cadeautje voor je voeten
  Rate this post

  Je zit op een terrasje met een heerlijk drankje en dat tafeltje waar je aan zit, wankelt maar heen en weer. Een paar keer verzet je de tafel, maar het wil maar niet lukken hem stabiel neer te zetten. Je krijgt niet de rust die je verdiend hebt na een drukke periode en uiteindelijk pak je een paar viltjes en leg je dat onder een van de ­pootjes. Ja, hij staat nu recht. Nu kan je in alle rust genieten van je heerlijke drankje.

  Met voetproblemen kan het ook ongeveer zo gaan. Als je na een dag rondlopen last van je onderrug krijgt, zou het zomaar kunnen dat de oorzaak in je voeten zit. Het is niet altijd duidelijk waarom je pijn in de onderrug krijgt. Dit kan door platvoeten komen, maar ook door een verkeerd looppatroon. Klachten die vaak voorkomen, zijn bijvoorbeeld pijnlijke hielen, pijn aan de schenen, kniepijn en rugpijn.

  Het onderzoek
  Wanneer je bij register podoloog Anja Mehagnoul komt, volgt er een uitgebreid onderzoek. Aan de hand van een vraaggesprek wordt de aard van de klacht onderzocht. Vervolgens wordt het lichaam geïnspecteerd. De stand van verschillende gewrichten wordt beoordeeld en opgemeten. Ook wordt er naar de huid gekeken. Een functieonderzoek van de gewrichten geeft aan of er voldoende beweging mogelijk is. Er wordt getest welke structuren er precies pijnlijk zijn en er wordt zonodig een echo gemaakt, zodat ook zichtbaar is wat er in de voet aan de hand is. Tevens wordt gekeken naar de beweging in de rest van het lichaam. Met een drukmeting wordt het looppatroon geanalyseerd. Hierbij is de drukverdeling onder de voet en de afwikkellijn zichtbaar.

  De oplossing
  Na het onderzoek krijg je van Anja een deskundig advies. Mogelijk kan een steunzool voor jou de oplossing zijn. Dit is een losse inlegzool, die jouw voeten extra steun geeft of in een betere positie dwingt. Door middel van inlegzolen heb je minder pijn aan je voeten, knieën, heupen of rug en kan je wel de hele dag zonder pijn dat mooie stadje bezoeken in je vakantie.

  Kennis en persoonlijke benadering
  Bij Voetcorrect / Podozorg Beemster behandelt Register Podoloog Anja Mehagnoul patiënten (van jong tot oud) met allerlei voet- en houdingsklachten. Ze heeft de studie Podologie aan de Academie voor Podologie gevolgd. Daarna heeft ze een aanvullende studie Echografie gevolgd bij Podozorg Nederland, en vervolgens een studie Orthopedisch Schoenspecialist gevolgd bij de Academie voor Podologie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply