Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (2 stemmen)
 • Een compleet verzorgd afscheid
  4/4 - (2 stemmen)

  Als iemand in je naaste omgeving overlijdt, heeft dat meestal een enorme impact. Helemaal als het overlijden totaal onverwacht komt. Er is ­nauwelijks tijd om het allemaal tot je te laten doordringen, want er moeten allerlei ­beslissingen gemaakt worden met betrekking tot de uitvaart.

  Op dat moment wil je eigenlijk maar één ding: een betrokken en betrouwbare uitvaartverzorger die aan je zijde staat en je op zoveel mogelijk vlakken begeleid. Maar wat kan een uitvaartverzorger eigenlijk allemaal voor je doen?

  Vast aanspreekpunt
  ‘Een goede uitvaartverzorger is betrokken en betrouwbaar,’ zegt Bert Mulder. Hij werkt zelf als uitvaartverzorger in de provincie Groningen. ‘Voor mij betekent dat niet alleen dat je altijd hetzelfde aanspreekpunt hebt, maar ook dat ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg. Daarmee bedoel ik onder andere dat ik geen adviezen geef die goed zijn voor mijn eigen portemonnee. Het gaat mij erom dat ik adviezen geef die jullie als nabestaanden kunnen helpen om goede uitvaart te organiseren.’

  Een goed afscheid
  ‘Ik ga open en oprecht met de familie om tafel zitten en één van de eerste dingen die ik zeg is dat ik er ben om te helpen, te dienen en te begeleiden. Wat de nabestaanden willen, voer ik uit. Ongeacht of ik daar zelf beter van wordt. Ik ben er oprecht mee bezig om families een goed afscheid te geven.’

  Complete uitvaart
  Bert benadrukt dat hij een complete uitvaart kan verzorgen. Dit gaat van opbaren, begraven en cremeren tot het verzorgen van uitvaartkisten, vervoer, drukwerk, advertenties en bloemen. ‘Ik neem graag alle opties en mogelijkheden uitgebreid met je door, zodat je weet wat er mogelijk is en wat het beste past bij de wensen van de familie en de overledene.’

  Onafhankelijk advies
  Bert heeft er bewust voor gekozen om zich niet te verbinden aan een grote uitvaartverzekeraar of andere externe partij: ‘Daarom heb ik alle ruimte om je helemaal onafhankelijk te adviseren. Je wensen en je budget zijn leidend. Omdat we daarnaast als kleinschalige uitvaartonderneming werken, heb je altijd, dag en nacht, persoonlijk contact met je contactpersoon. Ik hecht veel waarde aan deze persoonlijk benadering en kan op die manier met veel respect een uitvaart leveren die tot in de details aansluit bij de wensen van de overledene en de nabestaanden.’

  Zeer verzorgd en prettig
  ‘De uitvaart van onze vader is mede door de geweldige begeleiding van Bert heel mooi geweest. Er wordt meegedacht over de mogelijkheden voor de kaart, de muziek, de condoleance en het afscheid zelf. Bij alles wordt rekening gehouden met de wensen van mijn vader en van ons als gezin. We hebben de hele week als zeer verzorgd en prettig ervaren. In een periode die zo emotioneel is, is het fijn om een steunpilaar als Bert te hebben.’

  Colé

  Maak je uitvaart bespreekbaar
  Je uitvaart voorbespreken: het is misschien niet iets waar je vaak bij stilstaat, maar het is zeker aan te raden, zo zegt ook Bert Mulder: ‘Alleen al omdat je dan bij voorbaat weet wat het gaat kosten om jouw wensen te laten uitvoeren. Je kunt op die manier nagaan of je voldoende verzekerd bent of misschien zelf wat geld opzij moet gaan zetten. Even belangrijk is het feit dat je, op het moment dat je nog gezond bent, beslissingen kunt maken in een nuchtere, minder beladen sfeer. Als iemand is overleden en nabestaanden moeten keuzes maken, zit daar altijd emotie achter. Dan zie je wel eens dat ze spijt krijgen van een te dure uitgave of ontstaat er onzekerheid over de gemaakte beslissingen. Wanneer je alle afspraken al hebt vastgelegd in een map, kun je die er gewoon bij pakken en ermee aan de slag gaan. Dan gaan nabestaanden het proces van verwerking en rouw beter in.’

  ‘Wanneer je bij mij komt voor een wensengesprek, is dat altijd geheel vrijblijvend én kosteloos. Dat vind ik heel belangrijk Ik wil namelijk dat je de volledige vrijheid hebt om na die tijd te beslissen of je wel of niet met mij in zee gaat. Als er geen klik is, moet je naar iemand anders gaan, maar dan heb je in ieder geval wel je wensen op papier, inclusief een kostenbegroting en een puntsgewijs overzicht van de uitvaart.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply