Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een dag uit het leven van…
  Rate this post

  Als je, zoals Melany, kleine kinderen hebt en vier dagen werkt bij Bzzzonder Aan de Bosrand in Ede, wil je dat alles gesmeerd loopt. Liefst zonder stress én met elke avond verse groenten op tafel.

  6.00 uur
  Het meest irritante geluid na een nacht met onder­brekingen, is de wekker. Nog één keer omdraaien. Want met twee kleine kinderen is slapen het allergrootste goed. Dus die minuutjes gun ik mezelf.

  6.09 uur
  Ja, nu moet ik echt opstaan. Kleding aan, die lag al klaar, want stress vermijden in de ochtend is na slapen het grootste goed. Ik kleed mijn kinderen aan (ja, ook hun kleertjes liggen al klaar, want: tweenagrootste goed) en start aan een gedekte tafel (ja, ook… nou ja, je raadt het al)

  7.02 uur
  Na een uitgebreid doei-dag-en-vooruit-nog-eentje-dan-ritueel stap ik in mijn autootje. Ik word vrolijk van de gedachte dat ik bij Kindercentrum Bzzzonder de taak heb om kinderen een fijne tijd te geven en om ervoor te zorgen dat alles reilt en zeilt op de locatie. Het regent zachtjes, maar dat belemmert ons niet om straks lekker naar buiten te gaan. Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel!

  7.34 uur
  Ik grinnik als ik de konijnen zie bij de ingang. Na zes nestjes toch maar besloten om het konijn te laten ‘helpen’. Het was bij de, nou ja laat maar…
  De eerste kinderen zijn er al. Ik zie dat Nore wat extra aandacht nodig heeft. Geen probleem; mijn mail komt later wel. Eerst even een boekje lezen op de bank. First things first!

  10.03 uur
  Een afspraak met ouders. Hun kind heeft een ­zorgvraag. Omdat we bij Bzzzonder ook kinderen o­pvangen met extra zorg, zijn ze welkom. We kijken wat nodig is om in de groep mee te draaien. Samen waar het samen kan. Daar draait het om.

  13.35 uur
  Pauze! Ik vind het belangrijk om gezond te eten. Mijn baan is geen excuus om dat niet te doen. In mijn pauze bestel ik even mijn ­weekboodschappen. Die Appie kan ik wel zoenen. Zó fijn dat hij mijn boodschappen thuisbezorgt!

  14.15 uur
  Tijd voor mijn mail. En dan tijd om kinderen van school te halen. Als we bij Bzzzonder aankomen, ploffen de BSO-kinderen aan tafel. We babbelen wat, eten vitamientjes en bespreken wat we gaan doen. De workshop koken is populair. Van a tot z een recept volgen en uitvoeren. Het lukt: even later ruikt de keuken heerlijk.
  We gaan starten we met Mmmaaltje. Kinderen koken voor ouders, die tegen betaling kunnen aanschuiven voor een gezonde maaltijd.

  17.18 uur
  Tygo laat trots zijn appelflap proeven aan zijn moeder. Daarna ga ik naar huis. File… Ik app dat ik onderweg ben. Zo fijn dat we mogen aanschuiven bij opa en oma voor het diner.

  18.30 uur
  Met gevulde buiken vertrekken we naar huis. Pyjama’s aan, knuffelen, lezen en dan slapen. Dan is het ‘me-time’. Met een kop thee op de bank u­itblazen van een veelzijdige werkdag. Rond tienen gaat het lichtje uit. Ik duim voor acht uur slaap…

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply