Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een druk kind… hoe ga jij ermee om?
  Rate this post

  Kinderen doen veel ervaringen op in hun leven die emoties oproepen. Ze uiten die door bijvoorbeeld vrolijk te zijn, boos of juist verdrietig. Voor ouders is het soms lastig om deze uitingen te plaatsen bij hun kinderen, omdat dit voor henzelf vaak al lastig genoeg is.

  Wies van de Loo kan met behulp van ­kinesiologie helpen om op een mooie, speelse manier de onverwerkte emoties die een ­bepaald gedrag veroorzaken op te sporen. Deze emoties kunnen vervolgens omgezet worden in een positieve emotie, zodat het kind ermee kan omgaan. In deze tijd is het soms moeilijk voor kinderen om echt tot tot rust te komen. Veel kinderen líjken soms rustig te zijn als ze even met computerspelletjes spelen of tv kijken. Ja, hun lichaam is dan misschien stil en ze houden hun mond, maar hun geest, lichaam en hersenen krijgen miljarden indrukken tegelijk te verwerken. Te veel en te snel voor de ontwikkelingsleeftijd. Het gevolg is dat ze humeurig kunnen worden, slecht slapen, hyperactief of druk zijn. Ook overgewicht is hiervan een gevolg.
  Kinderen hebben soms ook last van onveiligheid, pesten, ziekte, overlijden van een familielid, schoolproblemen, faalangst, concentratieproblemen of dyslexie, ruzie van ouders en broers of zusjes, mishandeling, misbruik, echtscheiding enzovoort. Een kind durft daar vaak zelf niet over te praten, maar geeft wel signalen af: slecht slapen, (weer) bedplassen, stil zijn of juist druk, boos, pestgedrag of een eetprobleem.
  Kinesiologie kan het kind helpen deze indrukken te verwerken en weerbaarder te worden. Het kind leert positiever tegen zichzelf aan te kijken. Vaak zie je dat het kind blijer en spontaner wordt, beter gaat presteren op school en beter slaapt. Kinesiologie is ook geschikt voor kinderen met hooggevoeligheid (HSP). Op de website staat een visuele uitleg.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply