Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een echte eyecatcher voor in de lente!

  Van moeder op dochter
  De kunst van het maken van Mochila tassen wordt gezien als een symbool van wijsheid, intelligentie en creativiteit. De haak- en weeftechnieken gaan dan ook over van moeder op dochter en spelen een belangrijke rol bij het behoud van de Wayuu traditie. De tas is ruim en is af te sluiten door het koord met de kwasten aan te trekken en er een knoop in te maken. Met de comfortabele, geweven schouderband draag je je Mochila aan je schouder of kruislings. Elke tas is uniek met een eigen geometrisch patroon dat de cultuur en het leven van de Wayuu stam symboliseert.

  De Wayúu Mochila
  Deze prachtige tas is hard op weg om een iconische, modieuze tas te worden. Deze appelgroene schoudertas is gemaakt van een tweedelige stof. Op de tas zijn bloemenfiguren geweven. Dit, samen met het de frisse kleur geel, zorgt voor een exotische combinatie van mooie lentekleuren!

  Het verhaal achter Hand Made Inspirations
  Voor het project Makalú Wayuú ondersteunt Hand Made Inspirations (HMI) een groep ambachtslieden die op de grens van Colombia en Venezuela leven. Zij hebben grote moeilijkheden om te overleven en dit gaat ernstig ten koste van hun natuurlijke leefomgeving. Beatriz Velasquez, oprichtster van Stichting B.V.B., heeft besloten hier iets aan te doen, en daarom verkoopt zij namens Hand Made Inspirations prachtige handwerken, in de vorm van tassen en kleding. Alle HMI-items zijn zorgvuldig vervaardigd door deze inheemse gemeenschappen of ambachtelijke boeren, en dat allemaal met behulp van hoogwaardige en duurzame materialen. Door de verkoop van de prachtige Wayuú-producten kan Beatriz de gemeenschap ondersteunen met bijvoorbeeld drinkwater.

  Grote schoonheid en kwaliteit
  Beatriz: ‘Door middel van dit project wil ik graag ambachtslieden uit verschillende regio’s van Colombia en enkele andere Zuid-Amerikaanse landen aanmoedigen, zodat hun handgemaakte creaties door de rest van de wereld worden gewaardeerd én herkend als originele kledingstukken van grote schoonheid en kwaliteit! Het heeft de mensheid duizenden jaren gekost om vakmanschap te ontwikkelen. Als we niet opletten, verdwijnen deze inheemse ambachten.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply