Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Een einde aan vastgeroeste spanning

    Soms lijkt het alsof je jezelf door de dagen heen moet slepen. Je staat iedere dag op met hoofdpijn en je gaat met pijnlijke schouders weer naar bed toe, om het de volgende dag weer opnieuw te doen. Die pijn lijkt in je spieren vast te roesten, en alleen maar erger te worden.

    Een veelvoorkomende oorzaak van deze klachten is stress. Stress zorgt ervoor dat alle alarmbellen in je lichaam één voor één afgaan, omdat je lijft het signaal geeft dat er veel energie nodig is om met een spannende situatie om te kunnen gaan. Als je te lang te veel stress voelt dan kan dit alleen leiden tot allerlei vervelende klachten, die alleen maar heviger worden hoe langer je ermee rond blijft lopen.

    Cynthia Dewi van DewiCynthia natuurgeneeskundige praktijk: ‘Stress kan je leven heel erg beïnvloeden, soms zonder dat je dit zelf in de gaten hebt. Wat je dan nodig hebt is ontspanning, en echt even tijd voor jezelf nemen. Wat je verplichtingen ook zijn, het is zo ontzettend belangrijk om op jezelf te blijven letten, en tijd voor jezelf te blijven nemen. Een goede manier om van stress af te komen is bijvoorbeeld massagetherapie. Bij mijn massagetherapie combineer ik verschillende massagetechnieken om de vastgeroeste stress eindelijk uit je lichaam verbannen. Ik pas bijvoorbeeld Kerok toe, een techniek waarmee ik je doorbloeding stimuleer door met een jadesteen je huid te masseren. Deze doorbloeding zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel en een vermindering van spierknopen en -spanning.’

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply