Rate this post
 • Zo bereid je je voor op een feestdag met de familie
  Rate this post

  Er zijn in een jaar heel wat feestdagen om te vieren. Komt de familie dit jaar bij jou over de vloer? Dan vraag je je wellicht af hoe je dit moet plannen. Want een feestdag organiseren blijkt vaak meer werk dan van tevoren gedacht. Er zijn verschillende onderdelen van een feestdag die het ook echt een feest maken. Met een goed humeur kom je een heel eind maar je bent er nog niet. Hoe pak je het dan wel aan?

  Organisatie

  Als je voor het eerst een feestdag gaat organiseren, is het slim om van tevoren een checklist te maken met wat er allemaal niet mag ontbreken. We hebben alvast een paar zaken die écht niet mogen ontbreken samengesteld.

  Lekker eten

  Geen enkele feestdag is compleet zonder lekker eten. Dat kan nog best een uitdaging zijn, want niet iedereen heeft dezelfde eetgewoontes. Zo is je nichtje vegetariër en eet ze geen vlees. Je zusje is veganist en eet dus helemaal geen dierlijke producten. En je tante blijkt een glutenallergie te hebben en daardoor met haar eten dus compleet anders bereid worden. Met andere woorden: je hebt met veel situaties rekening te houden met het eten. Begin dus vroeg genoeg met het inventariseren van wat je nodig hebt. Je kunt eventueel ook samen met je gasten van tevoren overleggen wat jullie gaan doen. Wordt het gourmetten met de Kerst, of toch de klassieke stamppot?

  Cadeautjes

  Op een feestdag horen de cadeautjes er natuurlijk ook bij. Met Sinterklaas en Kerst ligt het voor de hand om lootjes te gaan trekken. Maar als je het lootje eenmaal hebt, is het lastig om een goed cadeau te vinden. Vlak voor Kerst kun je bijvoorbeeld een adventskalender 2022 geven aan je gasten. Maar ook met Pasen mag het natuurlijk niet aan cadeaus ontbreken. Het is immers de dag van paaseieren zoeken en veel chocola eten. Maar er zijn diverse paasgeschenken te vinden om eens iets anders cadeau te geven.

  Decor

  Veel mensen vergeten het bij het organiseren van een feestdag, maar een leuke aankleding in de woning hoort er wel bij. Het is immers feest! Bij een dag als Kerst is het niet erg lastig om de aankleding te verzorgen. Iedereen haalt een Kerstboom in huis en de dorpjes worden weer van zolder gehaald. Maar ook met een dag als Pasen is er genoeg leuks te verzinnen. Schilder paaseieren met de kleinsten in je familie. Maak een grote paashaas van papier en plak deze op het raam. Hang paasslingers op. Met andere woorden: als je het echt gezellig wilt maken, is ook aandacht voor het decor een belangrijk onderdeel.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply