Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Een fijne werkplek is zó belangrijk!’
  Rate this post

  ‘Als zo’n kind ernstig ziek binnenkomt en dan na een paar dagen weer kan lachen – dáár doe ik het voor.’ Al sinds 2004 is Sissy Vriend (37) kinderverpleegkundige. Eerder dit jaar maakte ze de overstap naar het Zaans Medisch Centrum. ‘In mijn vorige werkomgeving speelden organisatieveranderingen waar ik me niet prettig bij voelde. Toen ben ik me gaan oriënteren.’ Een dag meelopen op de kinderafdeling in Zaandam gaf de doorslag. ‘Ik voelde me meteen welkom.’

  Sissy lette bij haar zoektocht op verschillende punten: ‘Omdat ik in Hoorn woon, hoef ik nu alleen de A7 nog af. Dat scheelt mij veel reistijd. Ook de diversiteit in patiënten spreekt me aan. Werkte ik hiervoor vooral met kinderen tot 5 jaar, hier behandelen we ook tieners, kinderen met complexere ziektebeelden, en de allerkleinsten op de couveuseafdeling.’

  ‘Maar een fijne werkplek is wel het belangrijkst. Ik werk hier in een prachtig nieuw ziekenhuis, op een afdeling die ruim en licht is en tegelijkertijd de gezelligheid biedt die nodig is voor kinderen. En dan de sfeer met de collega’s: wat ik tijdens de meeloopdag heb ervaren aan warmte, dat voel ik nog steeds. Ook in de samenwerking met de kinderartsen: er is geen afstand. Tijdens de koffie is er wederzijdse interesse. En als het nodig is, zijn we meteen weer die professionals die weten wat je aan elkaar hebt. Er is ruimte voor een compliment en – belangrijk – voor feedback.’

  Aandacht voor kind en ouder
  Sissy heeft oprecht plezier in haar werk: ‘Kinderen zijn zo puur. Ze draaien er niet omheen. En er zijn altijd leuke uitdagingen. Is een kind bijvoorbeeld bang voor een onderzoek, en we krijgen het dan toch voor elkaar, dan maak ik vanbinnen een sprongetje van geluk.’
  Ook ouders kunnen rekenen op Sissy’s volle aandacht: ‘Omdat ik zelf twee kinderen heb verloren aan een stofwisselingsziekte, weet ik wat het is om aan de andere kant van het bed te staan. Zo’n ziekenhuisopname is zó heftig voor de ouders. Dan kan een simpel gesprek zoveel doen.’

  Uithangbord
  Sissy steekt haar enthousiasme over haar werk op de kinderafdeling in het Zaans Medisch Centrum niet onder stoelen of banken. ‘Ze hebben hier momenteel tal van vacatures, waar ik inmiddels een vriendin en een oud-collega op heb geattendeerd. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: kom hier ook werken. Of loop eens een dag mee. Dan kun je zelf ervaren hoe prettig en mooi het hier is.’

  Meer weten over werken in het Zaans Medisch Centrum? Kijk op www.zaansmedischcentrum.nl en klik rechtsboven op ‘Werken en leren’.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply