Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een fotoshoot doet het altijd goed
  Rate this post

  Onbevangen maar boordevol verfrissende ideeën stortte vakfotografe Mariska Stieber zich 10 jaar geleden officieel in het avontuur van de portret- en huwelijksfotografie. Nu, zoveel jaren later, blikt ze zeer tevreden terug en ziet ze de toekomst opnieuw vol enthousiasme tegemoet.

  In 2005 opende Mariska haar fotostudio onder de naam ‘Stieber Fotografie’ in een oude bouwkeet op een bedrijventerrein, net nadat ze haar vakopleiding aan de Fotovakschool cum laude had afgerond. Achteraf gezien was deze locatie misschien niet de ideale ruimte. ‘Maar’, zegt ze: ‘als ik er nu aan terugdenk, ben ik blij dat ik er toen voor gegaan ben. Vanzelfsprekend was de vakopleiding vanuit technisch oogpunt een noodzaak, maar de menselijke psyche, oftewel het leren omgaan met vaak onzekere mensen voor de camera, was iets wat je als pas afgestudeerde fotograaf helaas niet vanuit de vakopleiding meekreeg. Het was dus al in die beginperiode dat ik inzag hoe belangrijk het was dat je een model professioneel begeleidde om uiteindelijk tot een mooi eindresultaat te komen.’ Mariska’s grootste kwaliteit vandaag de dag is dan ook haar geduld, vertrouwen en overtuigingskracht die ze tijdens haar fotosessies op de mensen kan overbrengen.

  Ontwikkelingen
  Fotografie heeft, zoals iedereen weet, in de afgelopen 10 jaar grote veranderingen ondergaan. Niet alleen door de technische ontwikkelingen, maar ook omdat de emotionele waarde van foto’s totaal is veranderd, vanwege de overkill aan digitale foto’s door particulieren, social media en de vele snapshots via smartphones. Hierdoor lijkt de markt voor professionele fotografie inmiddels verdrongen te zijn. Maar niets is minder waar voor Fotostudio Barendrecht, want op verzoek van een flink aantal gefotografeerde bruidsparen opende Mariska in 2013 haar nieuwe studio op Bijdorp West.

  Levensfotograaf
  Voor vele particulieren is Mariska inmiddels hun zogenaamde ‘levensfotograaf’ geworden, een status waar zij na 10 jaar intensief fotograferen van allerlei persoonlijkheden en gebeurtenissen apetrots op is. Klanten die eenmaal bij haar in de studio zijn geweest, komen doorgaans terug zodra zich een nieuwe levensfase aankondigt. Niet alleen waardeert deze klant haar persoonlijke begeleiding en werkwijze, ook erkennen zij allen de waarde van professionele fotografie. Geen onvolmaakte foto-opnames die alleen als doel hebben om volume te leveren. Immers, zegt Mariska, ‘Waarom zou je voor een dure foto-CD met 100 foto’s betalen als het merendeel niet aan je wensen voldoet? Kies je voor Fotostudio Barendrecht, dan weet je dat je voor kwaliteit kiest en alleen de kosten draagt voor je allermooiste en leukste koester-momenten, in tegenstelling tot snapshots die vaak ergens op een smartphone staan en vervolgens zoekraken.

  Actie 10-jarig jubileum
  Een interessant gegeven is ook de hedendaagse hang naar nostalgie. Niet alleen de vinyl-LP maakt z’n comeback, ook het verlangen naar een echt leesboek in plaats van de e-reader komt bij velen weer terug. Met die gedachte trakteert Fotostudio Barendrecht dit seizoen bij het boeken van een volledige fotosessie op een traditionele foto-afdruk, geplaatst op een fraai houten fotoblok. Mooi voor op het dressoir of bijvoorbeeld als collage van meerdere blokken aan de wand! Bekijk de website voor meer informatie over deze actie.

  Recensies
  Benieuwd of een fotosessie iets voor jou is? Neem dan eens een kijkje op de website www.fotostudio-barendrecht.nl en lees de positieve reacties in het gastenboek. Ook als je met een bescheiden budget op zoek bent naar een huwelijksfotograaf, kijk dan eens op www.stieber-fotografie.nl voor meer informatie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply