Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een frisse duik
  Rate this post

  Wie geniet er niet van even zwemmen? Je staat aan de rand van het water. Je doet je duikbril op en neemt een sprong. Terwijl je jezelf onderdompelt in het water, spoelt alles van je af. Wat er ook in de wereld gebeurt, je hoeft even nergens anders aan te denken.

  De deuren van Zwembad de Dolfijn staan, indien de regels dit op het moment toelaten, voor je open om een frisse duik te nemen.

  Een dag naar het zwembad
  Lekker vrij in het water spelen, kijken wie in het diepe helemaal naar de bodem kan zwemmen, of het verste komt. Of, helemaal spannend: van de hoogste duikplank afspringen. Een dagje naar het zwembad is voor kinderen altijd een feest. Zwemmen is natuurlijk niet alleen voor kinderen. Baantjes trekken is een populaire en intensieve sport die door veel volwassenen wordt gedaan. Jong of oud, voor de sport of voor de lol: het is voor iedereen heerlijk om een frisse duik te nemen!

  Sterkte gewenst
  Toch waren de afgelopen maanden ineens heel andere koek. De coronacrisis heeft op ieder leven impact gehad. Het zwembad wil je dan ook in deze tijd veel geluk wensen. ‘We staan voor plezier, voor vrij in het water kunnen zwemmen en daarbij voor veiligheid’, zegt Leo Kramer van Zwembad de Dolfijn in Hoogeveen. ‘We willen dan ook namens Zwembad de Dolfijn iedereen sterkte wensen. We begrijpen dat het een moeilijke tijd is, en willen onze zwemmers dan ook graag een hart onder de riem steken. Sterkte gewenst en hopelijk tot snel!’

  Anders dan anders
  In het zwembad kunnen door de omstandigheden een beperkt aantal mensen tegelijk toegelaten worden. Betekent dit dat het plezier ook afwezig is? Zeker niet! Er zijn minder mensen tegelijk aanwezig, wat betekent dat het juist altijd relatief rustig is. Op welk tijdstip je ook komt, welke dag je ook het zwembad bezoekt. Je kunt rustig je baantjes zwemmen zonder dat je steeds moet opletten waar de andere zwemmers zijn en kinderen hebben vrij baan om te spelen waar ze willen.

  Veiligheid voorop
  In het water is veiligheid natuurlijk belangrijk. Je kind kan bij Zwembad de Dolfijn vanaf vijf t/m twaalf jaar zwemlessen volgen in het zwembad. Je kind leert allemaal verschillende technieken die bij het zwemmen nodig zijn, zoals verschillende slagen, onder water zwemmen en klimmen op de kant of een mat in het water. Voor het eerst het diepe in gaan hoeft dan helemaal niet meer eng te zijn! Je kind kan in het bad het Zwem-ABC halen, zodat hij of zij behendig wordt in het water en daarna vrij kan spelen.

  Baantjes trekken en vrij zwemmen blijft mogelijk. Ouders met kinderen (met zwemdiploma A) kunnen vrij zwemmen in het instructie- en peuterbad. Voor alles geldt wel: van tevoren even reserveren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply