Rate this post
 • Een geweldige ondersteuning
  Rate this post

  Aromatherapie is meestal bekend om de geur, die men vaak tegenkomt in ­(gezondheids)winkels. Deze aroma is altijd in synthetische vorm, wat het product goedkoop maakt. Men kan dan beter spreken van een ‘geursensatie’ dan ‘aromatherapie’. Dat etherische oliën veel gebuikt worden bij lichamelijke ongemakken, is veel minder bekend.

  Vroeger werd er veel gebruik gemaakt van deze natuurlijke oliën, omdat er toen ook niet veel voorhanden was. Wat wel bekend is, is bijvoorbeeld pepermunt, die vaak gebruikt wordt om de mond te verfrissen en misselijkheid tegen te gaan. Veel etherische oliën doden ziekmakende bacteriën, zijn ontstekingsremmend, stimuleren het immuunsysteem, zijn kalmerend en werken als antidepressivum.
  Aromatherapie kan een geweldige ondersteuning zijn bij alle veranderingen, maar ook bij veel ongemakken tijdens de zwangerschap, zoals rugpijn, striae, oedeem, huidproblemen, slapeloosheid en stress. De zwangerschap is een speciale periode waarin de toekomstige moeder extra zorg nodig heeft voor zichzelf en haar groeiende baby. Het is belangrijk voor de zwangere vrouw om een nieuwe balans te zoeken. In het oude India werden zwangere vrouwen geïsoleerd van alle wereldse problemen, werden zij verwend in een kleurrijke en geurige omgeving, en werden ze regelmatig ­gemasseerd met heerlijke kruidenoliën. Zo bleven moeder en kind in een optimale conditie.
  Ook voor baby’s en kinderen zijn etherische oliën goed te gebruiken. Die moeten vaak wel verdund worden met een plantenolie, maar kunnen wel veilig in een verdamper worden gebruikt. Kinderen reageren snel op aromatherapie; lavendel en blauwe kamille zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor massages bij baby’s en kinderen.
  Bij schoonheidssalon Physique wordt altijd gebruik gemaakt van zuivere etherische oliën. Vraag om advies!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply