Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een gezond gebit, een gezonde lach

  Elke keer als iemand een goede grap vertelt, tijdens een leuk gesprek. Bij het zien van een prachtig uitzicht, of als je jouw dierbaren kunt omhelzen. We lachen in ons leven veel, het is een van de mooiste dingen die er is. Een lach kan je gezicht transformeren, en een mooie lach wordt ondersteund door een mooi gebit. De basis daarvan is een goede mondgezondheid.

  Daar kan de tandarts je bij helpen. Toch worden veel mensen zenuwachtig bij het idee om naar de tandarts te gaan. Zelfs al heb je soms last van kiespijn, je slikt liever een paracetamol dan dat je een professional er naar laat kijken. Met de pijn blijven zitten, kan alleen erg schadelijk zijn voor je gebit. Het zou kunnen dat je met gaatjes, ontstoken tandvlees (parodontitis) of een ander probleem rondloopt, zonder dat je het doorhebt. Als je hier niets aan doet worden de problemen alleen maar groter.

  Persoonlijk en rustig
  Die angst voor de tandarts is helemaal niet nodig, vertelt Judith Vinke, praktijkmanager van tandartspraktijk Dent2Dent. ‘Onze tandartsen nemen voor iedere patiënt uitgebreid de tijd. We gaan altijd rustig te werk en nemen de patiënten mee in de behandeling. Als je weet waar de tandarts mee bezig is, en wat daarvoor nodig is, geeft dat vaak al een hoop rust. De tandartsen bij Dent2Dent volgen daarnaast regelmatig cursussen en studies in het vakgebied. Ze zijn dus altijd bekend met de nieuwste technieken en kennis.’

  Een wit gebit
  Bij tandartspraktijk Dent2Dent kun je op de locaties in Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht terecht voor al je problemen met je gebit, van hevige kiespijn tot het plaatsen van kronen en bruggen. De tandartsen kunnen je ook helpen als je graag een mooier gebit zou willen. De tandarts kan je tanden witter maken door ze te vullen met een witte vulling zoals composiet. Je kunt ook je tanden laten bleken of spleetjes verminderen met een facing.

  Problemen voorkomen
  In onze tandartspraktijk zijn ook mondhygiënistes aanwezig. Sommige mensen hebben de aanleg om sneller last te hebben van parodontitis: ontstoken tandvlees. Dit zou het geval kunnen zijn als je tandvlees bijvoorbeeld snel bloedt bij het poetsen van je tanden. Als je hier niets aan doet, wordt de ontsteking alleen maar erger. De mondhygiënist kan je helpen om je gebit weer gezond te krijgen. Ook kun je hier terecht voor vragen over hoe je dit en vergelijkbare gebitsproblemen in de toekomst kunt voorkomen. Dan kun je zo veel lachen als je wil, en je lach zonder zorgen aan de wereld laten zien.

  Over Dent2Dent
  Dent2Dent is al 20 jaar een gevestigde naam met inmiddels 2 vestigingen in Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht. Dent2Dent is een moderne, persoonlijke en deskundige praktijk die alle facetten van de tandheelkunde aanbiedt, waaronder de reguliere tandheelkunde, esthetische tandheelkunde en mondhygiëne. De vestiging van Dent2Dent in Hendrik-Ido-Ambacht is vanaf april 2020 ook op zaterdag geopend voor reguliere behandelingen en preventiebehandelingen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply