Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een gezond lichaamsgewicht binnen handbereik
  Rate this post

  orYou is te gast in de praktijk van Ado Elvers in Zaandam, ruim 5 jaar Cambridge consulent en sinds kort ook Onwards coach.

  ForYou: Ado, wat is het Cambridge Weight Plan?
  ‘Het Cambridge Weight Plan is een uitgebalanceerd afslankprogramma waar het om veel meer gaat dan alleen gewichtsverlies. Het behouden van je streefgewicht op de langere termijn is minstens zo belangrijk. Daarom besteden we veel aandacht aan veranderingen in het toekomstige leef- en eetpatroon van een cliënt. En juist op het gebied van gewichtsbeheersing heeft Cambridge een nieuw programma ontwikkeld: Onwards.’

  ForYou: Wat bedoel je met uitgebalanceerd?
  ‘Zoals ik al zei: afslanken en gewichtsbeheersing op langere termijn. Een gezonde leefstijl door een verantwoord voedingspatroon en beweging. De verschillende Cambridgeprogramma’s zijn zo ingericht dat alle stappen overzichtelijk en duidelijk zijn. Alles wat men nodig heeft zit in het Cambridge dieet, dus alle essentiële voedingsstoffen.’

  ForYou: Ado, wat mag een cliënt van jou verwachten?
  ‘Naast persoonlijke begeleiding en Cambridge maaltijdvervangers zoals shakes, soepen, pappen en repen reik ik mijn cliënten handvatten aan voor een betere kwaliteit van leven. Het gaat om hun keuze om lichaam en gezondheid centraal te stellen. Wanneer ik mijn cliënten vraag wat het afslankprogramma voor hen heeft betekend, krijg ik diverse reacties, zoals ‘weer blijdschap voelen als ik in de spiegel kijk’ of ‘leukere kleding dragen’, ‘meer zelfvertrouwen, meer energie, meer bewegingsvrijheid’. Kortom… mensen zijn blijer en energieker.’

  ForYou: Wat maakt afvallen met Cambridge en jouw begeleiding zo succesvol en onderscheidend?
  ‘Zelf ben ik zes jaar geleden met het Cambridgeprogramma 12 kilo afgevallen. Ik kreeg daar zo’n goed gevoel over dat ik in 2010 heb besloten om zelf consulent te worden. Dat mooie resultaat en het fijne gevoel gun ik iedereen.’

  ForYou: Hoe ziet jouw begeleiding eruit?
  ‘Het begint met luisteren tijdens het intakegesprek. ­Iedereen heeft zijn eigen verhaal, coaching is maatwerk. Met heldere uitleg en herkenbare voorbeelden begeleid ik mijn cliënten. Ik leer ze hun eigen valkuilen te herkennen en… te erkennen.’
  ‘Heel belangrijk… als iemand wil afvallen, zal hij of zij het zelf moeten doen. Iedereen is ‘in control’ over zijn of haar eigen handelen. Ik kan ze daar bij helpen. Wat ik regelmatig hoor is ‘jij bent mijn stok achter de deur’. Zonder die wekelijkse begeleiding vervalt men vaak in uitstelgedrag. Met als resultaat, geen resultaat en men verliest de motivatie.’

  ForYou: Ben je dan trots?
  ‘Ja natuurlijk. In de afgelopen jaren zijn veel van mijn cliënten succesvol afgeslankt. Hun succes en voldoening voelt ook als mijn succes. Ik zeg wel eens dat ik het leukste werk heb uitgekozen dat er bestaat: mensen mogen helpen om zich energieker en gelukkiger te voelen.’

  ForYou: Hoe weten geïnteresseerden jou te vinden?
  ‘De meeste nieuwe cliënten die ik ontvang komen door mond-tot-mond reclame.
  Cambridge Weight Plan doet niet aan kostbare en omvangrijke reclamecampagnes. Maar de naamsbekendheid neemt wel toe. Elke succesvol afgeslankte cliënt is een ambassadeur. Zien is geloven.’

  ForYou: Kun je wat van die verhalen laten zien?
  ‘Op YouTube heb ik een aantal filmpjes geplaatst met door mij geïnterviewde cliënten. Zelf ben ik vorig jaar geïnterviewd door RTL4 in het programma Koffietijd. Dus als iemand op zoek is naar deskundige hulp door een ervaringsdeskundige, die je echt verder helpt, ben je van harte welkom in mijn praktijk in Zaandam.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply