Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een gezond voornemen is het halve werk
  Rate this post

  De huidige, innovatieve arbeidsmarkt vraagt om scholing. Een veelvoorkomende manier van scholing is het opdoen van kennis om vervolgens in de praktijk ervaring op te doen. Daarnaast word je via internet en sociale media overladen met gratis (online) trainingen en webinars.

  Het duurzaam inzetten van (oudere) werknemers vraagt zowel om een verantwoordelijkheid bij de werknemer als bij de werkgever. Ontwikkel- en opleidingsbudgetten zijn meestal wel aanwezig, maar worden amper gebruikt. Door goed naar de medewerker te kijken en zijn of haar wensen op het werk in ogenschouw te nemen, kun je als werkgever maatwerk leveren.

  Balans(werk)dag
  Medewerkers die zowel fysiek als emotioneel in balans zijn, zijn beter in staat hun functie uit te oefenen. Ze zijn innovatiever, productiever en verzuimen beduidend minder dan hun minder vitale collega’s. Hier ligt dus een belangrijke rol voor de werkgever weggelegd. Vitale medewerkers zullen zorgen voor duurzame bedrijfsresultaten daar waar de werkgever belang bij heeft. Met andere woorden, vitale en gezonde medewerkers zullen meerwaarde creëren. Sjaak Muller, coach bij zijn praktijk HOEZO? zet zich onder andere in om werknemers weer in hun kracht te zetten.

  Vitaliteit komt van twee kanten
  Binnen een gezonde organisatie vormt vitaliteit een integraal onderdeel van de missie, de strategie, de bedrijfsvoering en dagelijkse operatie. De leiders zullen binnen die organisatie op het terrein van vitaliteit voorop lopen. Bij vitaliteit denkt men vaak aan gezond eten en bewegen. Vitaliteit op de werkvloer gaat echter veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als iemand achter zijn of haar bureau zit, de hoogte en afstand van het beeldscherm, hoeveelheid stress, maar ook over goed slapen. Een werkgever speelt daar een belangrijke rol in. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers. Een goed voornemen voor werkgevers die meer uit hun bedrijf willen halen.

  Tips om goede voornemens vol te houden

  – Leg de lat niet te hoog voor jezelf
  – Begin met één doel op papier te zetten
  – Geef jezelf de tijd door dit drie maanden vol te houden
  – Stel elk kwartaal een kleine verandering voor, zodat je er meer in gaat geloven

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply