Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een gezonde mond: belangrijker dan je denkt
  Rate this post

  Sta jij er weleens bij stil hoe belangrijk het is om een gezonde mond te hebben? Met een grote wond op je arm ga je waarschijnlijk snel naar je huisarts, maar de kans is groot dat je voor ontstoken tandvlees in je mond geen actie onderneemt. En dan te bedenken dat dit net zo ernstig is en zelfs gevaarlijk kan zijn voor je gezondheid. Ga daarom regelmatig naar de mondhygiënist!

  De mond is de poort van het lichaam, en er zijn steeds meer onderzoeken die aantonen dat ontstoken tandvlees een negatieve invloed kan hebben op hart en bloedvaten, zwangerschap, diabetes en andere lichaamsfuncties. Nu is het niet altijd zo dat je direct pijn hebt als je tandvleesontsteking hebt. Die pijn komt meestal pas in een laat stadium. Daarom is het verstandig om je gebit én tandvlees regelmatig te laten controleren, om problemen te helpen voorkomen. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen!

  Als iemand beginnende tandvleesontsteking heeft, kan mondhygiëniste Lisa Short tandsteen verwijderen en daarmee de bacterieaanval zo laag mogelijk houden, zodat tandvlees weer kan genezen. Een goede instructie over je persoonlijke mondhygiëne thuis is hierbij ook van belang. Lisa kan bovendien je gebit mooier maken, door bruine verkleuring door koffie, thee of roken op je tanden te verwijderen.

  Preventie en advies
  De werkzaamheden van een mondhygiënist gaan veel verder dan het schoonmaken van je gebit en het verwijderen van tandplaque en tandsteen. Het gaat vooral om preventie en advies over hoe je je mond gezond kunt houden.

  Direct afspraak maken
  Je kunt zonder verwijzing een afspraak maken met Lisa, ook als je regelmatig de tandarts bezoekt. Wanneer je aanvullend tandheelkundig verzekerd bent, wordt de mondhygiënist deels of helemaal vergoed. Voor kinderen tot en met 18 jaar wordt de behandeling volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

  Ook voor kinderen
  De laatste tijd krijgen steeds meer jonge kinderen gaatjes in hun gebit. Dat komt deels door een overvloed aan suikerhoudende producten, maar ook deels door een gebrek aan goede voorlichting. Ook kunnen ze al te maken hebben met ontstoken tandvlees. Lisa kan kinderen begeleiden bij een goede mondhygiëne, zodat ze een leven lang profijt hebben van een gezond en mooi gebit. Bij haar kunnen kinderen leren hoe ze op een goede manier hun tanden kunnen poetsen, zodat ze meer gemotiveerd zijn om het geleerde thuis in de praktijk te brengen. Jong geleerd is oud gedaan!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply