Rate this post
 • Een gezonde mond, een mooie mond
  Rate this post

  Uw mond is uw visitekaartje. Als Mondhygiënisten Borne vinden wij een gezonde mond belangrijk, voor uw gezondheid en zelfvertrouwen. Leest u mee?
  Niet alleen vertellen we over ‘preventie’, maar ook over een stralende lach en een frisse adem.

  De mond is de ‘porte d’entrée, de toegangspoort naar de rest van uw lichaam. En als die mond niet gezond is, dan kan dat gevolgen hebben voor uw welzijn en zelfvertrouwen. In Nederland zijn circa 3.200 mondhygiënisten.
  Onze praktijk is gevestigd in Borne, maar ook cliënten uit andere dorpen / steden uit de omgeving bezoeken onze praktijk in gezondheidscentrum ’t Dijkhuis, hartje Borne.

  Een eerste bezoek
  Tandartsen kunnen doorverwijzen naar een mondhygiënist, maar u kunt zelf ook, zonder verwijzing, contact met ons opnemen. Tijdens een eerste bezoek nemen onze mond­hygiënisten een vragenlijst met u door. Zo kijken we naar uw eventuele ziektegeschiedenis en medicijngebruik. Vandaar dat wij in sommige gevallen kiezen voor een andere manier van behandelen of soms zelfs, in overleg, een behandeling uitstellen. Vaak vergoedt de verzekering een gedeelte van de behandeling, of zelfs 100%.

  Fijn om te gaan
  Een bezoek aan een mondhygiënist kan preventief zijn. Misschien heeft u beginnende verkleuring op uw tanden die wij, doordat wij meer tijd kunnen uittrekken voor een behandeling, optimaal kunnen verwijderen. Tandplak is bijna niet te vermijden: het is een combinatie van speeksel, bacteriën en eventuele etensresten. Als tandplak hard wordt, ontstaat tandsteen. Ook dat kunnen wij verwijderen. Door het reinigen van de mond kunnen we teruggetrokken of ontstoken tandvlees, maar ook cariës (gaatjes) en een slechte adem voorkomen. Na het reinigen wordt het gebit gepolijst. En dat voelt niet alleen fris, het ziet er ook nog eens mooi uit. Rekent u maar op een compliment van uw omgeving.
  Samen
  Wij adviseren u graag, op een ontspannen manier.
  Omdat elke mond anders is, geven wij u een persoonlijk
  advies. Meestal betekent dit dat u poetst met een elek­trische borstel en gebruik maakt van ragers en/of flossdraad.
  Wanneer er geen sprake is van gevoelige tanden of ontstoken tandvlees, is de keuze van tandpasta onbelangrijk. Kies een tandpasta die prettig smaakt. Voor het gebruik van andere hulpmiddelen zoals mondspoeling, tongs­chrapers of monddouche geven wij graag persoonlijk advies. Samen kiezen we wat het beste is voor uw gezonde mond!

  Afspraak
  U kunt telefonisch een afspraak maken door ons te bellen of te mailen. Na een eerste bezoek kunt u via onze website
  www.mondhygienistenborne.nl ook zelf een afspraak inplannen.

  De praktijk
  Een bezoek aan onze praktijk mag ‘een feestje’ zijn. De sfeer is goed, de omgeving niet kil, maar vanzelfsprekend wel hygiënisch. Sommige cliënten ervaren de eerste behandeling als gevoelig, maar bijna altijd komen dames, heren en kinderen vrolijk binnen. Met als gezamenlijk doel: met een brede glimlach de praktijk verlaten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply