Rate this post
 • Een goede basis is belangrijk
  Rate this post

  Je voeten hebben veel te verduren. Je legt dagelijks vaak ongemerkt heel wat kilometers af. Door diverse oorzaken of een verkeerde belasting kan het lopen pijn geven. Niet alleen in je voeten, maar ook in je enkel, scheenbeen, knieën, heupen of rug. Gelukkig kan daar met de juiste hulpmiddelen wat aan gedaan worden.

  Bij Voetcorrect Praktijk voor podologie behandelt Podoloog Anja Mehagnoul klanten met allerlei voet- en houdingsklachten. ‘Podologie is de wetenschap die zich richt op het voorkomen en behandelen van voetfunctiestoornissen met de daaruit voortvloeiende klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Te denken valt hierbij aan stekende en branderige pijn in voet of hiel en aan knie-, heup- of rugklachten. Deze kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals overgewicht, verkeerd schoeisel, diabetes, reuma, artrose / slijtage of een verkeerde stand van de voet en daardoor een verkeerde houding.
  De therapie van de Podoloog bestaat uit het maken van inlays / steunzolen of ortheses, het adviseren van oefeningen of het geven van een schoenadvies. Het woord ‘steunzool’ klinkt vaak wat vervelend, maar een steunzool is voor veel mensen een perfecte oplossing. Met een steunzool kunnen pijnplekken drukvrij gelegd worden en kan de voetstand gecorrigeerd worden, waardoor er geen pijn meer is.

  Uitgebreid onderzoek
  Anja: ‘In mijn Podologiepraktijk wordt naast een uitgebreid functie-onderzoek gebruik gemaakt van de modernste technieken, zoals een voetspiegel, een drukmat en een echosysteem. Het looppatroon wordt geanalyseerd en drukpunten worden in beeld gebracht. Met het echosysteem wordt als het ware in de voet gekeken, waardoor zichtbaar wordt wat het probleem precies is. Daarop kan vervolgens de therapie toegepast worden. Aan de hand van al die informatie maak ik een steunzool of orthese. Omdat ik de steunzolen zelf fabriceer, kan ik gebruik maken van verschillende materialen en hardheden. Daarbij houd ik zoveel mogelijk rekening met uw eigen schoenkeuze.’ De levertijd voor dit stukje maatwerk houdt Anja zo kort mogelijk. ‘Gemiddeld zijn ze binnen een week klaar.’ Naast de steunzolen krijgt u een gedegen advies, bestaande uit tips en oefeningen.

  Sportzolen
  Anja maakt steunzolen en ortheses voor zowel kinderen als volwassenen. ‘Kinderen kunnen een scheefstand van de voetjes hebben, wat klachten aan het scheenbeen of de knie geeft’, legt Anja uit. ‘Maar ik heb tegenwoordig ook vaak te maken met kinderen met hielpijn. Die wordt meestal veroorzaakt door verkeerde schoenen, waardoor de groeischijven in de hiel geïrriteerd zijn of zelfs gaan ontsteken. Regelmatig voetballen op kunstgras kan een oorzaak zijn. In een voetbalschoen zit nauwelijks demping en het kunstgras is hard. Gelukkig is dat met een steunzool goed op te lossen. Ik heb dan ook meerdere sporters onder mijn klanten. Voor hen maak ik speciale sportzolen. Deze zijn van een zachter materiaal gemaakt dan de steunzolen voor dagelijks gebruik, zodat ze extra demping geven. Afhankelijk van diverse factoren hebben steunzolen gemiddeld een levensduur van anderhalf à twee jaar. Ik adviseer een jaarlijkse controle om te kijken of de zool nog de juiste steun biedt.’

  Steunzolen worden geheel of gedeeltelijk in de aanvullende pakketten bij de Zorgverzekeringen vergoed.
  Voetcorrect is te vinden op 3 locaties, in Middenbeemster, De Rijp en Purmerend. Bel voor een afspraak.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply