Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
3.3/4 - (6 stemmen)
 • Een goede start voor je baby, én voor jullie als gezin
  3.3/4 - (6 stemmen)

  ‘Yes!’ Ik sprong een gat in de lucht. We kregen samen een kindje! Maar de weg tijdens de zwangerschap was druk. De babykamer moest geverfd worden, kleertjes moesten worden aangeschaft en nog een heel arsenaal aan spullen waar ik nog nooit eerder van gehoord had.

  Mijn vrouw had last van de gebruikelijke hormoonkwalen en stiekem kon ik wel wat hulp gebruiken. Mijn schoonzus gaf aan dat zij veel baat had gehad bij haptonomische zwangerschapsbegeleiding. En inderdaad, er viel een last van mijn schouders af. Zwangerschapsbegeleider en haptotherapeut Renata Schoneveld zorgde voor passende begeleiding én praktische tips. Ontzettend handig! Ik kon er écht weer zijn voor mijn vrouw, én ik heb zelfs geleerd hoe ik haar de nodige ontspanning kon geven. Het gaf me ook zelfvertrouwen dat ik wist wat ik voor mijn vrouw kon doen tijdens de bevalling. Zo hebben we de geboorte echt samen beleefd.

  Peter (34)

  ‘Het begeleidingstraject bestaat uit 3 fases: tijdens de zwangerschap, voor de bevalling en na de geboorte’, geeft Renata aan. Het allerbelangrijkste van haptonomische zwangerschapsbegeleiding is contact maken met jullie kindje. Ik leer jullie hoe jullie dit samen kunnen doen, terwijl de baby nog in de buik zit. Samen leren jullie tijdens de zwangerschap de baby al een beetje kennen. Dat maakt de periode na de bevalling wat gemakkelijker. Met een goede hechting heeft jullie baby meer kans om zich te ontwikkelen tot een veerkrachtige volwassene. Ook leuk: Peter en zijn vrouw kwamen na de bevalling nog regelmatig langs om verhalen over de geboorte uit te wisselen en advies te vragen.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply