Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een goede zorgverzekering voorkomt verrassingen in het nieuwe jaar
  Rate this post

  Gezond leven is natuurlijk de beste manier om kwaaltjes te voorkomen, maar soms schuilt een ongeluk in een klein hoekje. Op het moment dat je ziek bent of jou iets overkomt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. Een goede verzekering is het halve werk en daarom geven we je een paar tips om goed verzekerd het nieuwe jaar in te gaan.

  Wat dekt de verzekering wel en wat niet?
  Om te beginnen moet je vooral goed kijken naar je persoonlijke situatie en welke verzekering daarbij past. De belangrijkste vraag is of je goed gedekt bent, mocht er iets gebeuren, in het nieuwe jaar. Per (soort) verzekering kan de dekking verschillen. Verwacht je volgend jaar meer of juist minder zorgkosten? Dan kan overstappen zeker lonen.

  Een basis- of aanvullende verzekering
  Ieder jaar wordt opnieuw bekendgemaakt wat er allemaal wordt gedekt vanuit de basisverzekering. De inhoud is voor iedereen gelijk, maar de prijs kan zeker verschillen. Vergelijk daarom ook de basisverzekeringen onderling. Het basispakket kun je aanvullen met bijvoorbeeld een aanvullend pakket. Deze verzekeringen lopen vaak nog verder uiteen, zowel in prijs als inhoud.

  Belangrijke begrippen die je moet kennen
  De grote vraag is alleen: wat verschijnt en verdwijnt er in het basispakket in 2019? Er zijn eigenlijk een paar grote veranderingen waar je op moet letten. We leggen de belangrijkste begrippen nog een keer voor je uit. Klik hier voor de meest actuele wijzigingen in de zorgverzekering 2019.

  Eigen bijdrage. De eigen bijdrage betaal je voor bepaalde behandelingen. De eigen bijdrage staat beschreven in de voorwaarde van je verzekering. Deze bedragen betaal je los, in tegenstelling tot het eigen risico. Dat is een vast bedrag per jaar.
  Eigen risico. Het eigen risico bepaalt hoeveel je zelf bijdraagt op het moment dat je zorg nodig hebt. Als je vrijwel nooit iets hebt, kan het verleidelijk zijn om het eigen risico flink op te schroeven. Pas op, want die paar euro die je per jaar bespaart op de premie, kan zomaar veel geld kosten als je per ongeluk iets breekt.
  Premie. De premie is uiteindelijk het onderdeel met de meeste invloed op je vaste lasten. Aan het eind van ieder jaar wordt een nieuwe premie vastgesteld.
  Zorgtoeslag. Als de premie stijgt, gaat vaak ook de zorgtoeslag omhoog. De zorgtoeslag is een maandelijks bedrag dat personen/huishoudens die aan bepaalde voorwaarden voldoen krijgen van de Belastingdienst.

  Goede service is wat waard
  Ook goede service maakt een groot verschil. Als je ziek bent, wil je natuurlijk niet extra belast worden met ingewikkelde regelzaken, maar je focussen op herstel. De rest komt later wel. Lees dan ook altijd even de reviews en kijk of mensen tevreden zijn over de manier waarop ze geholpen worden door de verzekeraar.

  Makkelijk en op tijd vergelijken
  Ook handig: sinds 2017 moeten alle zorgverzekeraars hun pakketten presenteren in een overzichtelijk online overzicht; de zogenaamde zorgverzekeringskaart. Als je die pakketten naast elkaar legt, kom je er al snel achter wat de verschillen zijn tussen de zorgverzekeringen die je voor je hebt.

  Ook handig: begin een beetje op tijd met vergelijken, want haastige spoed is zelden goed. Uiterlijk 12 november hebben alle zorgverzekeraars hun vergoedingen en premies gepresenteerd. Vanaf dat moment kan iedereen overstappen. Tot en met 31 december kun je dan de huidige verzekering opzeggen of wijzigen.

  Bron: https://www.unitedconsumers.com/zorgverzekering/belangrijkste-wijzigingen/zorgverzekering-2019.jsp

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply