Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een haarvrije huid
  Rate this post

  Ons lichaam is bedekt met kleine, dunne haartjes. Bij veel mensen zijn deze haartjes bijna niet te zien, maar bij anderen is het een stuk zichtbaarder. En daar is niet iedereen even blij mee. Vooral niet wanneer die donkere haartjes op je bovenlip, armen of benen duidelijk zichtbaar zijn.

  Er is sprake van overbeharing wanneer er te veel en te dikke haren groeien op plekken waar normaal alleen dunne haren groeien. Overbeharing kan op twee manieren voorkomen. Ten eerste kan je last krijgen van overmatige haargroei op plaatsen waar van nature ook al haargroei is, zoals wenkbrauwen, armen, onderbenen en romp. Dit heet hypertrichose. De andere vorm van overbeharing heet hirsutisme. Hierbij is er sprake van overbeharing bij vrouwen op plaatsen waar mannen doorgaans haargroei hebben, zoals de bovenlip, wangen, kin, hals, borst en buik.

  Oplossing
  Gelukkig kan overbeharing behandeld worden. Zo kun je kiezen voor een behandeling met elektrische epilatie. Bij deze behandelmethode wordt gebruikgemaakt van een naaldje en stroom. Het naaldje wordt in het haarzakje geschoven, waarna de stroom wordt omgezet in warmte. De warmte geeft schade aan het haarzakje en het voedende vaatje naar het haarzakje toe, zodat er geen haar meer kan groeien. Na behandeling neemt de haargroei met 80 à 90% af. Omdat elke haar afzonderlijk en meerdere keren behandeld moet worden heeft elektrische epilatie een lang behandeltraject. Het grote voordeel van deze behandeling: elektrische epilatie kan op elk soort haar én op alle kleuren haar toegepast worden. Dit in tegenstelling tot licht- en lasertherapie.

  Vergoedingen
  Elektrische epilatie in het gelaat wordt veelal door de zorgverzekeraar vergoed. Raadpleeg de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar of neem contact op met je zorgverzekeraar voor informatie over vergoedingen.

  Tips van de huidtherapeut
  Tip 1: Stop vier weken voor de behandeling met scheren, harsen of epileren, zodat alle haartjes kunnen groeien en je maximaal resultaat uit de behandeling haalt.

  Tip 2: Om de haartjes toch kort te houden, mogen ze afgeknipt worden of afgeschoren.

  Tip 3: Je huid kan na de behandeling wat rood en gevoelig zijn. Koelen na de behandeling is erg belangrijk en daarbij kan een verkoelende gel, zoals met aloë vera, heel prettig zijn.

  ‘Ons werk geeft ons veel voldoening!’
  ‘Mijn collega’s – Marieke, Iris en Arlette – en ik zijn deskundige en ervaren huid- en oedeemtherapeuten. Door ons veelzijdige beroep kunnen we voor veel mensen wat betekenen en positieve gezondheid in al haar facetten zo goed mogelijk nastreven. Uit het verbeteren van huidproblemen en het bereiken van zichtbare resultaten halen wij veel voldoening.’ – Bauwien van der Zwaag namens Team Huid- en oedeemtherapie Salland

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply