Rate this post
 • Een hele verademing
  Rate this post

  Naarmate de jaren verstreken, werden mijn haren steeds dunner. Eigenlijk werd ik kaler. Ik merkte dat ik vooral met de rug naar de muur wilde zitten om mijn kale kruin te camoufleren. Een haarband of petje maakte mij ook niet gelukkig…

  Mijn dunne haar maakte mij zo onzeker. Het haar zat netjes, maar ik heb nog nooit een volle bos gehad. Stiekem kon ik wel jaloers worden op alle vrouwen met prachtige, volle bossen haar.
  Mijn gezondheid was gelukkig goed en dat is veel belangrijker, toch?

  M’n haargrens ging steeds verder terug. Met haarlak probeerde ik elke haartje (dat er nog zat) over de kale plek vast te plakken. Ik bekeek mezelf in elke spiegel en etalage. Het werd er niet leuker en zeker niet makkelijker op. Mijn man maakte er soms grapjes over, maar dit maakte mij zo verdrietig. Mijn kale plek beheerste mijn leven. Ik dacht toen: waarom ga je niet met de dokter praten? Misschien is er wel een medische oplossing voor het probleem.

  Toen ik bij de dokter was geweest, volgde een afspraak met de dermatoloog. Verschillende zalfjes en onderzoeken verder, adviseerde de dermatoloog mij om een afspraak te maken in een haarwerksalon. Ik schrok enorm. Een haarwerk? Ik dacht: daar ben ik nog láng niet klaar voor. Mijn man liet me weten dat het zo ook niet verder kon. Samen maakten we een (vrijblijvende) afspraak bij Frans Koopal in Groningen.

  Eerlijk gezegd was ik toch wel zenuwachtig. Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen met een kopje koffie en wat lekkers. Allemaal hoofden met ‘haar’ keken ons daar aan. Zenuwachtig keken we of het allemaal echte of kunststof pruiken waren. Zou dit echt de oplossing zijn? Nadat er een aantal haarstukjes en pruiken waren uitgestald, kon het passen beginnen. Al bij de eerste pruik zag ik in de spiegel een glimlach op mijn gezicht komen. De tranen kon ik amper tegenhouden. Zelfs mijn man zag wat dit met me deed. Eindelijk weer een beetje haar… zelfs mooier dan ik had gehoopt!

  Na nog wat te hebben gepast, was nummer één waar ik zo blij van werd. Het opzetten van het haarwerk bleek veel makkelijker te zijn dan ik dacht. Met een tas vol producten voor de verzorging, inclusief een pruikenstandaard voor de nacht, verlieten we de zaak. Opnieuw keek ik weer in elke spiegel en etalage, maar nu met een grote glimlach. Wat is het leven fijner geworden zonder zorgen of opmerkingen over mijn dunne haar/ kale plek. Team Frans Koopal: bedankt voor de hulp en nazorg.

  Liefs, Trijnie

  Liggen op zijdezachte luxe
  Iets wat veel mensen niet weten, is dat je kussen veel invloed heeft op huid en haar. Je ligt hier iedere nacht immers lang op. Een luxe kussen kan daarom een goede beslissing zijn.
  Wil jij jezelf verwennen? Gebruik dan iedere nacht een Beauty Pillow. Dit kussen is gemaakt van satijn. Dit is niet alleen erg zacht en prettig om op te slapen, maar heeft nog meer voordelen. Slapen op een Beauty Pillow heeft namelijk een verzorgende werking. Je reguleert de talgproductie, wat goed is voor je huid. Te veel talg in de huid kan leiden tot acne; een erg vervelende aandoening die pijnlijke rode bultjes kan veroorzaken. Ook heeft slapen op de zachte zijde als gevolg dat je huid minder vouwt, waarmee je (slaap)rimpels kunt voorkomen.
  Bij Frans Koopal Haarwerken hebben we de Beauty Pillow in allerlei verschillende kleuren. Iedere kleur heeft een luxe uitstraling, waardoor het kussen prachtig zal staan in de slaapkamer. Een cadeautje voor jezelf!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply