Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een huidtherapeut helpt je huid vooruit

  Helaas is niet iedereen gezegend met de perfecte huid. Als je last hebt van een bepaald huidprobleem, of er is iets in of aan je huid waar je graag van af zou willen, dan zijn daar gelukkig mogelijkheden voor. De huidtherapeut kan je helpen.

  Een huidtherapeut is een HBO-geschoolde paramedicus en kan je helpen met problemen omtrent jouw huid. Zo kun je denken aan de aanpak van acne of overbeharing (cosmedische huidtherapie), maar je kunt ook voor de behandeling van wonden, littekens en ophopingen van vocht in de huid (medische huid-/ oedeemtherapie) bij de huidtherapeut terecht.

  Behandelingen bij cosmedische huidtherapie

  Laserontharing
  Met behulp van de LightSheer diodelaser kan overmatige haargroei verwijderd worden.

  Elektrische epilatie
  Elektrische epilatie is geschikt voor alle haarkleuren die niet behandeld kunnen worden met behulp van de ontharingslaser, namelijk grijze, witte, blonde en rode haren.

  Acnetherapie
  Met acnetherapie kunnen alle vormen van acne en acnelittekens aangepakt worden door middel van verschillende behandelmethodes.

  Chemische peelings
  Een chemische peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag vernieuwd wordt. Deze peeling kan onder andere worden ingezet bij acne, pigment en huidverbetering in het algemeen. Er zijn verschillende soorten peelings.

  Dermapen
  De Dermapen is het allernieuwste op het gebied van microneedlingtherapie. Met de Dermapen kunnen fijne lijntjes, rimpels, (acne)littekens, zonbeschadiging en een grove huidstructuur verbeterd worden.

  Vaatlaser
  Behandelingen met de vaatlaser zijn onder andere geschikt voor het verminderen van vaat- en pigmentvlekken, zoals couperose en zonbeschadiging.

  Endermologie LPG Alliance cosmetisch
  Endermologie is een zeer natuurlijke en niet-invasieve manier van een anti-aging gezichtsbehandeling. De behandeling stimuleert de fitheid van de huid en verstevigt die.

  Cryopen
  De cryopen verwijdert gemakkelijk en snel fibromen, ouderdomswratten, ouderdoms- en pigmentvlekken met behulp van stikstof.

  Camouflagetherapie
  Camouflagetherapie kan onder andere worden ingezet bij het camoufleren van hyper- en hypopigmentaties, couperose en wijnvlekken.

  Behandelingen bij medische huid-/ oedeemtherapie

  Oedeemtherapie
  Door een stoornis in het lymfestelsel wordt overtollig weefselvocht onvoldoende afgevoerd. Vochtophoping in de huid en het onderliggende weefsel (‘oedeem’) veroorzaakt onder andere (pijnlijke) zwellingen en stijfheid. Huidtherapie Kempers is gespecialiseerd in onder andere de nazorg van (borst)kanker. Ook werkt de praktijk nauw samen met Medisch TrainingsCentrum De Viergang. Zowel lymfoedeem als veneus oedeem en lipoedeem kunnen behandeld worden.

  Littekentherapie
  Bij littekens die verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn, kan met behulp van speciale massagetechnieken de doorbloeding verbeterd worden en de huid soepeler gemaakt worden. Ook kunnen de cosmetische ontsieringen van littekens verminderd worden.

  Aanmeten van therapeutisch elastische kousen
  De therapeutische elastische kousen hebben een afnemend drukverloop, wat zorgt voor een optimale afvoer van vocht en afvalstoffen richting het hart. Deze methode is geschikt voor patiënten met lymfoedeem, lipoedeem en vaatproblematiek.

  Endermologie LPG Alliance medisch
  Met endermologiebehandelingen wordt het weefsel versoepeld, verstrakt en geëgaliseerd. Ook werken de behandelingen vochtafvoerend. Deze behandeling kan ingezet worden voor zowel oedeembehandelingen als littekenbehandelingen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply