Rate this post
 • Een innovatieve oplossing
  Rate this post

  Alopecia is een veelvoorkomend haarprobleem. Toch is niet iedere vorm van haaruitval even bekend. Frontale fibroserende alopecia (FFA) is bijvoorbeeld een relatief nieuwe vorm van haarverlies. Ook Geesje kreeg te maken met dit vervelende probleem.

  ‘Al tijden liep ik met de vraag hoe ik mijn dunne haar kon camoufleren. Opmerkingen uit mijn omgeving deden mijn zelfvertrouwen geen goed. Ik werd er radeloos van. Toen een buurman vroeg of ik ziek was, was dat voor mij de druppel. Ik zocht op internet naar een oplossing en stuitte op Frans Koopal in Groningen. Zonder te weten wat ik kon verwachten, maakte ik een afspraak. Het ontvangst was gelukkig heel hartelijk. Dat maakte me iets minder zenuwachtig.

  Na een kopje koffie werd mij gevraagd wat mijn wensen waren. Ik legde mijn situatie uit en de dame was heel begripvol. Ze wist me te overtuigen dat er een passende oplossing voor mijn haarprobleem zou zijn. Het stelde me gerust dat ze er niet lacherig over deed, maar echt met me meedacht.

  Al bij het eerste haarwerk verscheen er een glimlach op mijn gezicht. Dit had ik niet durven dromen. Eindelijk had ik weer een mooie bos haar. Ik kon niet stoppen mezelf in de spiegel te bekijken. Nu begrijp ik nog steeds niet waarom ik zo lang heb gewacht met het zoeken naar een oplossing. Ik wil het team van Frans Koopal bedanken voor hun hulp, geduld en geweldige service.’

  – Geesje

  Frontale fibroserende alopecia
  Alopecia kent vele vormen, van een kleine plek tot volledige kaalheid. FFA is te herkennen aan de terugtrekkende haargrens. Het gaat hier om de voorzijde en de zijkanten. De kale plekken breiden zich uit tot achter de oren en onder in de nek. Ook raken de haarzakjes ontstoken. Dit veroorzaakt roodheid, jeuk en verlittekening.

  FFA treft vaak vrouwen boven de vijftig in de postmenopauze. Opvallend is dat FFA de laatste jaren vaker lijkt voor te komen. De precieze oorzaak is niet bekend. Wel staat vast dat het een auto-immuunziekte is, waarbij het immuunsysteem de eigen haarzakjes aanvalt. De symptomen kunnen worden beheerst met de zuivere, verzorgende producten van Mediceuticals, die haaruitval remmen en de ontsteking van de haarzakjes kalmeren. Hiermee kunnen geweldige resultaten worden bereikt.

  Op het gebied van haarwerken ontbrak tot kort geleden een geschikte oplossing voor FFA. Gesprekken met collega’s die ook met dit probleem worstelden, waren onze drijfveer om naar mogelijke oplossingen te zoeken. In nauw overleg met fabrikanten en collega’s hebben we een innovatief haarwerk kunnen ontwikkelen, speciaal voor FFA. Ook voor Geesje bleek deze haaroplossing geschikt om het haarverlies te camoufleren.

  Wij zorgen voor de oplossing bij huid- en haarproblemen. Geen vraag is raar of moeilijk. Bij Frans Koopal doen we er alles aan om het je zo makkelijk mogelijk te maken. Loop niet langer door met vragen, maar stel ze aan ons. Een intakegesprek is altijd gratis en vrijblijvend!

  Liefs, Layla

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply