Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een kalme energiebrenger

  Je hoofd loopt om want je móét nog zoveel! Je hebt het gevoel dat je continu achter jezelf aanrent. Het maakt je onrustig, zelfs als je even een moment voor jezelf hebt. Je wordt er doodmoe van, en kunt af en toe wel huilen. Als troost zoek je je toevlucht tot chocola of snoep, want dat geeft je voor even weer een boost.

  De kans is groot dat jij een magnesiumtekort hebt. Daarin ben je trouwens niet de enige: in Nederland krijgen we van dit mineraal massaal veel te weinig binnen. En dat heeft zijn weerslag op je lichaam én je geest. Je gedrag en vooral je reactie op stressprikkels wordt namelijk grotendeels beïnvloed door dit mineraal. De dagelijkse behoefte aan magnesium bedraagt 300-350 milligram voor mannen en 280 milligram voor vrouwen. Maar deze behoefte kan wel oplopen tot 600 tot 700 mg per dag. Waarom eigenlijk? Omdat magnesium onze natuurlijke buffer tegen stress is en tegen schommelingen in de bloedsuikerspiegel.

  Tekort
  Magnesium helpt glucose verwerken en beschermt tegen pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel. Een magnesiumtekort herken je vaak aan zoete trek hebben en emotionele schommelingen. Deze twee zijn hormonaal verbonden en gaan hand in hand. Daarnaast remt magnesium onrust en angst in de hersenen. Het voorkomt dat we teveel in het verleden of in de toekomst zijn met onze gedachten. Onze spieren hebben calcium nodig om aan te spannen en magnesium om weer te ontspannen. Vaak is de verhouding calcium-magnesium verstoord waardoor we last krijgen van kramp en te hoge spierspanning in de nek en schouders die zelfs na een fysiobehandeling weer terugkomt. Om energie aan te maken is ook magnesium nodig. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar wanneer we energie hebben, voelen we ons kalm en rustig. Pas wanneer we een energietekort hebben worden we onrustig en jachtig. Magnesium is de kalme energie-brenger.

  Supplement
  Een magnesiumtekort is aan te vullen met supplementen. ‘We hebben een goed opneembare vorm nodig om magnesium aan het werk te zetten in ons lichaam. Dit noemen we bio-identiek’, legt Casper Beukema van De Rode Pilaren uit. ‘De beste vormen van magnesium zijn verbindingen van citraat, bisglycinaat, glycerofosfaat en malaat. Verreweg de meeste magnesium in de winkels zijn in de nauwelijks werkzame oxideverbinding. Ga altijd voor een goede verbinding en laat je niet van de wijs brengen door hoge kortingen!’

  Advies
  Iets wat voor de een werkt, hoef niet voor de ander te werken. Elke verbinding van stoffen heeft namelijk een net iets andere werking. De rode draad is altijd de oorzaak, dat is allesbepalend voor de keuze. Het is belangrijk dat je een product aanschaft bij een adviesdrogisterij, zoals De Rode Pilaren. De medewerkers hebben kennis van zaken en weten welk producten het beste past bij jouw klachten.

  Even voorstellen!
  Casper Beukema, werkzaam bij de Rode Pilaren, is orthomoleculair k-PNI therapeut en docent. Hij heeft een praktijk Food4Medicine in Middelburg.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply