Rate this post
 • Een korte trip of een lange reis?
  Rate this post

  In deze tijd is reizen enorm populair, bijna iedereen gaat minimaal een keer per jaar op vakantie. De een kiest voor een lange reis in de zomer of gaat op wintersportvakantie in februari, terwijl de ander een paar keer in het jaar een paar dagen weg gaat. Het heeft allebei voor- en nadelen en het is erg persoonlijk wat je voorkeur heeft. Als je voor meerdere korte reizen kiest, kan je ook makkelijk met de auto of caravan op pad gaan. Steeds vaker wordt er gekozen voor een weekendje weg in eigen land, waar ook genoeg te beleven valt. Je hoeft niet ver weg te gaan, om toch ook dat vakantiegevoel te krijgen.

  Een stacaravan

  Steeds meer mensen kiezen voor hun eigen stacaravan vertelt https://www.lacet.nl/. Dat is een fijne manier van reizen en zo voel je je echt thuis, zelfs op vakantie. Je hebt hierbij geen last van volgeboekte hotels of vakantiehuizen, jouw eigen stacaravan is tenslotte altijd beschikbaar. Eveneens met het zoeken naar een accommodatie op plek van bestemming hoef je je niet meer bezig te houden. Het verblijf is vaak voordeliger, zeker in het hoogseizoen. Daarnaast kan je ook jouw stacaravan verhuren als je het een lange tijd niet gebruikt. Zo staat het niet een lange tijd ongebruikt in de opslag en verdien je er ook nog wat aan.

  Een korte trip of een lange reis?

  Maar wat is eigenlijk het voordeel van een paar keer per jaar een paar dagen op vakantie gaan? Uit onderzoek blijkt dat vaak het toeleven naar een vakantie het meeste geluk brengt, meer dan de vakantie zelf. Denk hierbij aan het online verkennen van de bestemming en het wegdromen naar de plaats van bestemming. Wanneer je ervoor kiest om een keer per jaar op vakantie gaat, heb je dit geluksmoment maar een keer. Dat is dus een groot voordeel als je meerdere keren per jaar op reis gaat. De verwondering van een nieuwe omgeving, lekker lokaal eten en een andere cultuur zorgt ervoor dat nieuwe herinneringen aangemaakt worden. Vaak maak je de meeste actieve herinneringen aan tijdens de eerste dagen van de vakantie. Je slaat dus net zoveel herinneringen op tijdens een lange vakantie als tijdens een weekendje weg. Veel mensen gaan op vakantie om tot rust te komen, bij te komen van een drukke periode, maar eveneens omdat ze gelukkig worden van reizen en nieuwe plekken ontdekken. Uit onderzoek is gebleken dat men op de achtste dag van de vakantie zich het meest gelukkig voelt. Daarna wordt dit gevoel constant, waardoor je dus niet meer voldoening haalt uit een langere vakantie. Wanneer je langer dan acht dagen op vakantie gaat heb je kans dat er meer irritaties ontstaan met je reisgenoten waardoor de reis onaangenaam eindigt. Dat gebeurt minder snel tijdens een korte trip.

  Vakantiepret

  Je komt zeker niet meer uitgerust thuis als je drie weken op pad gaat in plaats van een paar dagen. Door meerdere keren per jaar op vakantie te gaan, kan je meer verschillende plekken bezoeken. Dit hoeft geen voordeel te zijn, maar is natuurlijk wel leuk als je een lange lijst met landen op je bucketlist hebt staan. Daarnaast hoef je voor een korte vakantie minder mee te nemen, waardoor je minder inpakstress zal ervaren. Door te spreiden ga je minder vaak weg in het hoogseizoen, hierdoor zullen de kosten minder hoog oplopen. Ook spreid je de kosten, je hoeft ten slotte niet in een keer heel veel geld uit te geven. Kortom, voor jouw geluksgevoel is het goed om een paar keer per jaar op reis te gaan. Hierdoor heb je vaker de voorpret van een vakantie, maak je genoeg nieuwe herinneringen aan en kom je net zo uitgerust thuis als na een vakantie van een paar weken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply