Rate this post
 • Een laadpaal kopen voor thuis: 3 tips
  Rate this post

  Je hoort steeds vaker dat we meer in elektrische of in hybride auto’s rijden. Deze opkomst is niet zo gek: naast dat het (vaak) een voordelige optie is qua brandstof, is het ook nog eens milieuvriendelijk. Heb je op dit moment een elektrische of hybride auto? Of ben je van plan om deze binnenkort aan te schaffen? Dan is de mogelijkheid om thuis je auto op te laden heel handig. Maar waar moet je op letten als je een laadpaal voor thuis wil kopen? In dit artikel lees je 3 tips!

  1. Bepaal van te voren de plek
  De plek bepalen van de laadpaal ligt wellicht voor de hand, maar is wel een belangrijk aspect als het gaat om een laadpaal kopen. Als je geen eigen oprit of garage hebt, dan kun je namelijk geen laadpaal bij je huis installeren. Je moet dan gebruik maken van openbare laadpalen.

  Heb je wel een oprit of garage waar de laadpaal geplaatst kan worden? Dan is het van belang om te weten waar je jouw laadpunt wilt bevestigen. Je kunt hiervoor het best kijken aan welke kant van de auto de stekker in de auto moet. Hiervan hangt het namelijk ook weer af of je de laadpaal aan de muur kunt hangen of dat je ‘m op een paal moet bevestigen.

  2. Laadsnelheid
  Als het gaat om een elektrische auto opladen, dan heb je vaak keuze uit een 1 of 3 fase laadpaal. Welke fase laadpaal voor jouw situatie geschikt is, hangt van twee factoren af: hoe oud je huis is en of je auto geschikt is voor 3 fase laden.

  Woon je in een ouder huis? Dan moet je vaak gaan voor een 1 fase aansluiting. Als je in een redelijk nieuw huis woont, dan gaat het vaak om een 3 fase aansluiting. Als je een 3-fase aansluiting hebt, dan kun je jouw auto 3 keer zo snel opladen dan wanneer je een 1-fase aansluiting hebt. Maar zoals we hierboven al vertelden: een voorwaarde is dat je auto dit moet ondersteunen. Is dit niet het geval? Dan kun je nog gewoon je auto opladen via een 3-fase aansluiting, maar heb je niet het voordeel van sneller laden.

  3. Vaste laadkabel aan de laadpaal
  Een ergernis die je vaak hoort is dat er geen laadkabel aan de laadpaal is bevestigd. Hierdoor moet je onnodig slepen met je kabel, terwijl het zoveel makkelijker kan. Er zijn namelijk veel laadpalen te krijgen, waarbij er een kabel aan het laadpunt vast zit. Kijk van te voren wel goed of de laadkabel lang genoeg is voor jouw auto. We raden je ook aan om te zorgen dat je niet een veel te lange laadkabel neemt. Dit kan namelijk ook voor ergernis zorgen. Meet dit daarom van te voren goed op en/of vraag een specialist om hulp. Als je bijvoorbeeld kiest voor een laadpaal kopen bij Lanova, dan geven we je hierin graag advies!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply