Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een landelijke omgeving voor je kind
  Rate this post

  Wanneer het voor jou na de bevalling tijd wordt om weer te gaan werken, wil je natuurlijk een goede opvang voor jouw kind. Een rustige omgeving is dan belangrijk!

  Kleinschalig, huiselijk, landelijk & individuele aandacht. Dat zijn de vier kernwaarden van Kinderdagverblijf De Peuterhoeve. Al 10 jaar is dit een plek waar kinderen van 0 tot 4 jaar zich spelenderwijs en in kleine groepjes kunnen ontwikkelen.

  Persoonlijke aandacht & basisvertrouwen
  Door de kleinschaligheid kunnen de pedagogisch medewerkers de individuele ontwikkeling van de kinderen op de voet volgen. Want ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en tempo. Het kinderdagverblijf heeft een vast team, zodat de kinderen steeds vertrouwde gezichten zien. Kinderen die opgroeien bij De Peuterhoeve wordt een stevig basisvertrouwen meegegeven, waarmee een goed fundament wordt ontwikkeld om de stap naar de basisschool vol zelfvertrouwen te kunnen nemen.

  Natuur
  De kinderen worden opgevangen in een huiselijke en landelijke omgeving. De locatie biedt veel buitenspeelruimte met natuurlijke materialen. Bovendien kunnen de kinderen het bos ontdekken en zijn er dieren zoals kippen, konijnen, schapen, pony’s en alpaca’s. Zo komen de kinderen in contact met dier en natuur. Met name in het digitale tijdperk vinden ze het bij De Peuterhoeve belangrijk dat kinderen leren om buiten te zijn en leren te ontdekken wat de natuur te bieden heeft. Kun je je vinden in de visie van De Peuterhoeve en wil je meer te weten komen? Maak dan een afspraak voor een rondleiding waarbij eigenaresse Mariëlle van der Plaat graag meer uitleg geeft!

  Lekker buiten slapen
  In Scandinavische landen weten ze het al heel lang: buitenslapen is gezond! Kinderen die buiten slapen, maken door het zonlicht meer vitamine D aan en hebben minder last van verkoudheid, omdat de luchtkwaliteit buiten beter is dan binnen. Ook bij De Peuterhoeve kunnen kinderen (met toestemming van de ouders) in speciale bedjes buiten slapen. Hun ervaring is dat veel kinderen buiten rustiger, dieper en langer slapen; ook de ‘moeilijke’ slapers! Buitenslapen zorgt in die gevallen voor beter uitgeruste kinderen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply