Rate this post
 • Een lentedip tegengaan doe je zó!
  Rate this post

  Je zou denken dat de wintermaanden, die kou en donkere lucht je somber kunnen maken. In veel gevallen is dit ook zo: veel mensen hebben tijdens deze periode last van een winterdip. Logisch, want je lichaam neemt ook een stapje terug. Je stofwisseling neemt af en je weerstand is lager.

  Als gevolg van de winter klagen veel mensen tijdens die heerlijke lentemaanden over grieperigheid, vermoeidheid en verkoudheid. Het is dus niet altijd hooikoorts. Maar hoe kom je er dan vanaf? Hoe kom je uit die dip en hoe omarm je het voorjaar, gezond en wel?

  Hou hoop!
  Je mag steeds vaker een laagje minder aan, zo nu en dan komt de zon even tussen de bomen koekeloeren en heel voorzichtig zie je kleur oppoppen op je route naar huis. Door het gebrek aan zon en licht tijdens de wintermaanden voel je je snel snotterig en niet al te gezond. Door zelf actief stappen te zetten, ga je met nieuwe motivatie en een frisse blik het voorjaar in.

  Tips voor thuis
  Er zijn ook een paar dingen die je thuis kunt doen om die dip van je af te schudden. Denk bijvoorbeeld aan:
  – Zoveel mogelijk naar buiten gaan. Maak in je middagpauze een wandeling en plan leuke dingen in de buitenlucht. Zo heb je iets om je op te verheugen én pak je gelijk die vitamine D mee. Win-win!
  – Je gezondheid serieus nemen. Nee, je hoeft je hele dieet niet om te gooien, maar het is wel goed om te luisteren naar wat je lichaam nodig heeft en wat je goed kunt gebruiken. Een massage kan hier een onderdeel van zijn: die ontspanning en rust opzoeken die je lichaam soms zo hard nodig heeft.

  Wees lief voor jezelf
  Hoe schud je die blues van je af? Hoe omarm je dat heerlijke zonnetje, de langere dagen, die frisse kleuren? Een massage kan je helpen tot rust te komen en je balans terug te vinden. Tijdens een massage komen gelukshormonen vrij en wordt de weerstand verbeterd. Stress is een van de grootste boosdoeners van een lage weerstand. Bovendien helpt het stijve spieren loskomen, zodat je met een fitter lijf voor de dag komt. Je zult merken dat je lekkerder beweegt en meer energie overhoudt aan het einde van de dag.

  – Bas Rijnbout

  Thailand
  Masseur Bas Rijnbout gaat geregeld naar Thailand om zijn kennis rond massages te vergroten, waaronder de inzet van massage bij trauma’s, acupressuur (onder andere bij zwangerschapsklachten) en ontspannende Thaise oliemassages. In iedere editie van ForYou Magazine deelt hij deze kennis.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply