Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Een liefdevol en persoonlijk afscheid
  4/4 - (1 stemmen)

  Toen mijn vader de diagnose longkanker kreeg, stond mijn wereld op z’n kop. Een man die nooit ziek was, hoe kon dit? Van een zorgeloos leven kwamen we als familie terecht in een heel andere wereld: die van dokters en ziekenhuisbezoeken. En we moesten nadenken over de begrafenis. Mijn vader wilde wel praten over praktische zaken na zijn overlijden, maar de uitvaart zelf liet hij aan ons over. Met elkaar hebben we er een prachtig afscheid van gemaakt. In zijn geliefde Rijnsburg op plekken die een bijzondere betekenis voor hem hadden en waar hij graag kwam. Op zijn manier én op onze manier. En dat is iets waar we heel dankbaar op terugkijken.

  Ik ben van mening dat een goed afscheid niet standaard kan zijn, maar aansluit bij de overledene en de na­bestaanden. Zoals het afscheid van mijn vader paste bij hem en bij ons. Er is vandaag de dag enorm veel mogelijk om zo’n persoonlijk vaarwel te realiseren. Natuurlijk is het dan fijn als een vertrouwd persoon je over al die keuzes kan vertellen én je helpt om alles te regelen. Ik heb er mijn beroep van gemaakt.

  Tussen het moment van overlijden en de uitvaart sta ik voor je klaar. Ik ben er om je te steunen, het overzicht te houden en je door middel van praktische hulp en bruikbaar advies zo veel mogelijk uit handen te nemen. Op die manier maken we samen van het afscheid een passend en persoonlijk eerbetoon. Zodat de uitvaart, ondanks het verdriet, een mooie herinnering wordt.

  Ik begeleid families bij het organiseren van een afscheid dat past bij het leven en de wensen van de overledene. En dat daarnaast recht doet aan degenen die achterblijven. Zij moeten immers verder zonder diegene waar ze veel van houden en goed afscheid nemen is de eerste stap om verder te kunnen gaan. Ik heb al vele families mogen begeleiden en als ik dan terug hoor dat ze het een heel warme week vonden, dat alles goed geregeld was, dat ze vriendelijk geholpen zijn én op hun gemak zijn gesteld, dan weet ik weer waarom ik zo van dit werk hou.

  Marlène Kromhout, Dune Uitvaartbegeleiding

  Maak jouw uitvaart bespreekbaar
  Heb jij al eens nagedacht over jouw uitvaart? Wat vind je belangrijk? Welke muziek wil je laten horen en welke afscheidslocatie past het beste bij jouw wensen? Zelf de regie nemen, kan veel rust geven. Dit geldt niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen die achterblijven. Als zij weten wat jouw wensen zijn, is gelijk duidelijk welke stappen er ondernomen moeten worden. Ik kan je helpen deze wensen vast te leggen, in grote lijnen of in detail. Ook wanneer je ervoor kiest om alles aan je nabestaanden over te laten, is het fijn om dit op papier te zetten. Zo weten je dierbaren zeker dat ze de juiste keuzes maken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply