Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een luisterend oor en een steuntje in de rug
  Rate this post

  Jouw lichaam voelt anders, je hebt minder energie of voelt je gewoon ziek. Je vertrouwen in het leven wordt op de proef gesteld en allerlei emoties dringen zich in hoog tempo op. Sommigen moeten zich zelfs voorbereiden op het afscheid. En naast dat de ziekte een grote impact heeft op jou, trekt kanker ook een zware wissel op je partner, familieleden en andere naasten.

  Het is dan fijn als je als betrokkene bij kanker ergens terecht kan voor begeleiding en informatie. Een plek waar je kan rekenen op persoonlijke aandacht, en mensen kunt ontmoeten die dealen met dezelfde vragen en problematiek. Voel je welkom bij Parkhuys Almere, waar alle betrokkenen bij kanker steun kunnen vinden.

  Aandacht, informatie en activiteiten
  In het inloophuis staan ruim veertig vrijwilligers klaar. Deze vrijwilligers zijn gewone mensen met een bijzondere missie: ze zetten zich in om anderen door een moeilijke periode heen te helpen. Dat doen zij onder andere door je te voorzien van persoonlijke aandacht, een luisterend oor en een steuntje in de rug. Ook kun je hier terecht voor antwoorden op alle vragen waar je mee zit. In het Parkhuys kan je zó naar binnen lopen, op een moment dat jou uitkomt. Daarnaast ben je hier ook op het juiste adres voor passende activiteiten, zoals lotgenotencontact, informatieavonden, rouwverwerking, meditatie en creatieve activiteiten.

  Boezemkussens voor borstkankerpatiënten
  Gasten en vrijwilligers van het Parkhuys maken deze zomer boezemkussens voor patiënten van het Flevoziekenhuis en de gasten van het Parkhuys. Dit doen ze één ochtend per week gedurende zes weken. Na een borstamputatie, die veelal gepaard gaat met het verwijderen van lymfeklieren in de oksel, hebben vrouwen vaak klachten in het okselgebied. De behoefte aan compensatie hiervan leidt dikwijls tot schouder- en armklachten. Het boezemkussen biedt uitkomst bij het voorkomen en verlichten van dit soort ongemak. Het steunt en ontspant het hele oksel- en schoudergebied. Het boezemkussen komt oorspronkelijk uit Amerika, waar het bekendstaat als de ‘Heart Pillow’. Het is hartvormig, zacht en vormbaar, en daardoor in allerlei situaties te gebruiken: in bed, thuis op de bank, in de auto, op kantoor, in een restaurant of in de bioscoop.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply