Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een medische reis: waar moet je op letten?
  Rate this post

  Een medische behandeling wordt doorgaans gezien als vervelend en duur. In sommige gevallen is dat het ook. Maar er zijn ook manieren om dat ‘noodzakelijke kwaad’ iets te veraangenamen. Bijvoorbeeld door een behandeling te combineren met een ontspannen, zonovergoten vakantie. Wanneer je kiest voor een medische behandeling in het buitenland, zijn er wel een aantal zaken waarop je moet letten.

  Voor de reis
  Natuurlijk is het mogelijk zelf op zoek te gaan naar een behandellocatie en specialist. Maar de kans is groot dat je dan door de bomen het bos niet meer ziet. Een organisatie als IM Medical Travel fungeert als bemiddelaar tussen de zorgverlener en de patiënt, waardoor je als patiënt compleet ontzorgd wordt in de voorbereiding, tijdens de reis en in de periode daarna. Ook waakt deze organisatie over de kwaliteit van de geleverde zorg. Je kunt er terecht voor vragen omtrent keurmerken en eventuele onduidelijkheden. Verder kan IM Medical Travel je maatwerk leveren om van je reis een echte vakantie te maken.

  Goede communicatie
  Zorg ervoor dat je, voordat je daadwerkelijk behandeld wordt, de arts al eens gesproken hebt. Tijdens zo’n vooronderzoek kunnen beide partijen erachter komen wat er precies dient te gebeuren, wat realistische verwachtingen zijn en natuurlijk met wie je te maken hebt. Een goede communicatie is bij een medische behandeling van groot belang. IM Medical Travel organiseert daarom consultdagen in Nederland, waarbij de wens van de geïnteresseerde besproken wordt en waarbij de patiënt de specialisten kan ontmoeten en afspraken met hen kan maken. Daarnaast spreken de specialisten Engels, en spreekt de hostess Nederlands en Turks, zodat taalbarrières worden vermeden.

  Nazorg
  Zoek goed uit wat jouw behandelaar of organisatie voor je kan betekenen op het gebied van nazorg en eventuele complicaties. Geen enkele medische behandeling is immers geheel risicovrij. Bij IM Medical Travel kun je tijdens je reis 24 uur per dag terecht bij de hostess, die je vragen beantwoordt of problemen zo goed mogelijk voor je oplost samen met de specialist. Daarnaast is er drie jaar garantie op kronen, bruggen en facings en levenslang op implantaten.

  Jouw reis, jouw beslissing
  Tot slot, en erg belangrijk: ga na wat jíj wilt met je reis. In welke omgeving wil je het liefst verblijven en hoe wil je je vakantie naast de behandeling doorbrengen? Om een goed beeld te krijgen van hoe de organisatie omgaat met patiënten en hun wensen, is het raadzaam hun ervaringen te lezen. Zoek naar recensies en trek je conclusies: is dit een organisatie waar jij graag mee in zee gaat? Het is jouw reis, jouw lichaam, en dus jouw beslissing.

  Over IM Medical Travel
  In Nederland en België liggen kosten voor medische en cosmetische behandelingen veel hoger dan in Turkije. IM Medical Travel is een organisatie die medische reizen aanbiedt, zodat mensen behandelingen kunnen afnemen die betaalbaar zijn én op kwalitatief hoog niveau.
  Bij sommige mensen bestaat een zekere angst om naar het buitenland te gaan voor een behandeling. Onterecht, want de lagere prijzen zeggen niets over het niveau van de zorg. Artsen voldoen aan algemeen Europese standaarden en er wordt met Europese materialen gewerkt. Maar doordat arbeids- en laboratoriumkosten veel lager liggen, kunnen behandelingen een stuk goedkoper worden uitgevoerd zonder in te boeten op kwaliteit.

  ‘Mijn vertrouwen is niet beschaamd. Integendeel!’
  ‘Na veel twijfelen of ik wel in het buitenland mijn gebit zou laten renoveren met implantaten en kronen, heb ik toch de knoop doorgehakt. Mijn vrouw en ik wilden de reis combineren met een 14-daagse vakantie. Deze vakantie wilden we niet in een grote stad als Izmir doorbrengen, maar in Kusadasi. Dit was geen probleem en we werden op de behandeldagen met een privéauto heen en weer gebracht.
  De kliniek heeft specialisten op allerlei gebieden. Ik heb te maken gehad met de specialist op het gebied van kronen en met een specialist op het gebied van implantaten. Beide artsen waren zéér deskundig en hebben echt vakwerk geleverd. Ik zag er erg tegenop, maar heb nagenoeg geen pijn ervaren. Het is mij heel erg meegevallen en het resultaat mag er dan ook zijn.
  Ik kan de tandartsbehandeling bij de kliniek in Izmir in combinatie met de fantastische begeleiding van Ilona van IM Medical Travel dan ook van harte aanbevelen. Ook wil ik Ilona hartelijk bedanken voor haar hele begeleiding vóór en ná ons vertrek. Het heeft ons het vertrouwen gegeven om de stap te nemen en dit vertrouwen is zeker niet beschaamd geweest. Integendeel!’

  Consultdagen in september
  De aankomende consultdagen zijn gepland op zaterdag 26 september en zondag 27 september.
  Kijk voor de voorwaarden, meer informatie en data op de website www.immedicaltravel.com

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply