Rate this post
 • Een medische reis: waar moet je op letten?
  Rate this post

  Een medische behandeling wordt doorgaans gezien als vervelend en duur. In sommige gevallen is dat het ook. Maar er zijn ook manieren om dat ‘noodzakelijke kwaad’ iets te veraangenamen. Bijvoorbeeld door een behandeling te combineren met een ontspannen, zonovergoten vakantie. Wanneer je kiest voor een medische behandeling in het buitenland, is er wel een aantal zaken waarop je moet letten.

  Voor de reis
  Natuurlijk is het mogelijk zelf op zoek te gaan naar een behandellocatie en specialist. Maar de kans is groot dat je dan door de bomen het bos niet meer ziet. Een organisatie als IM Medical Travel fungeert als bemiddelaar tussen de zorgverlener en de patiënt, waardoor je als patiënt compleet ontzorgd wordt in de voorbereiding, tijdens de reis en in de periode daarna. Ook waakt deze organisatie over de kwaliteit van de geleverde zorg. Je kunt er terecht voor vragen omtrent keurmerken en eventuele onduidelijkheden. Ook kan een organisatie je maatwerk leveren om van je reis een echte vakantie te maken.

  Goede communicatie
  Zorg ervoor dat je, voordat je daadwerkelijk behandeld wordt, de arts al eens gesproken hebt. Tijdens zo’n voorbereidend consult kunnen beide partijen erachter komen wat er precies moet gebeuren, wat realistische verwachtingen zijn en natuurlijk met wie je te maken hebt. Een goede communicatie is bij een medische behandeling van groot belang. IM Medical Travel organiseert daarom consultdagen in Nederland zodat patiënten de specialisten kunnen ontmoeten en afspraken met hen kunnen maken. Bovendien spreken de specialisten Engels, en kan de hostess Nederlands en Turks zodat taalbarrières worden vermeden.

  Nazorg
  Zoek goed uit wat jouw behandelaar of organisatie voor je kan betekenen op het gebied van nazorg en eventuele complicaties. Geen enkele medische behandeling is immers geheel risicovrij. Bij IM Medical Travel kun je tijdens je reis 24 uur per dag terecht bij de hostess die het probleem samen met de specialist zo goed mogelijk voor je oplost. Daarnaast hebben we drie jaar garantie op kronen, bruggen en facings en levenslang op implantaten.

  Jouw reis, jouw beslissing
  Tot slot, en erg belangrijk: ga na wat jíj wilt van je reis. In welke omgeving wil je het liefst verblijven en hoe wil je je vakantie naast de behandeling doorbrengen? Om een goed beeld te krijgen van hoe de organisatie omgaat met patiënten en hun wensen, is het raadzaam hun ervaringen te lezen. Zoek naar recensies en trek je conclusies: is dit een organisatie waar jij graag mee in zee gaat? Het is jouw reis, jouw lichaam, en dus jouw beslissing.

  Over IM Medical Travel
  In Nederland en België liggen kosten voor medische en cosmetische behandelingen veel hoger dan in Turkije. IM Medical Travel is een organisatie die medische reizen aanbiedt, zodat mensen behandelingen kunnen afnemen die betaalbaar zijn én op kwalitatief hoog niveau.

  Bij sommige mensen bestaat een zekere angst om naar het buitenland te gaan voor een behandeling. Onterecht, want de lagere prijzen zeggen niets over het niveau van de zorg. Artsen voldoen aan algemeen Europese standaarden en er wordt met Europese materialen gewerkt. Maar doordat arbeids- en laboratoriumkosten veel lager liggen, kunnen behandelingen een stuk goedkoper worden uitgevoerd zonder in te boeten op kwaliteit.

  Jouw glimlach, onze passie
  Onze tandheelkundige specialisten werken in een jong en dynamisch team dat behandelingen verzorgt volgens internationale normen. Wij heten je welkom in Izmir en Kuşadası, gelegen aan de Egeïsche kust. Met een deskundig, professioneel en gastvrij team bieden wij onze cliënten betrouwbare en hoogwaardige service.

  Wij zijn gecertificeerd door het Ministerie van Volksgezondheid voor Internationaal Medisch Toerisme accreditatie en beschikken over de certificeringen TÜV Austria Iberia (Protocol V-Safe) en Unicert DIN ISO 10002:2018 (klanttevredenheidsmanagement). Bij onze tandkliniek ben je aan het juiste adres voor behandelingen op het gebied van:
  – tandheelkundige implantaten
  – zirconium kronen
  – facings
  – bruggen
  – glimlachontwerp
  – kaakchirurgie
  – orthodontie
  – wortelkanaalbehandeling
  – tandvleestherapieën
  – uitneembare en vaste protheses
  – maxillofaciale gewrichtspijn
  – tanden bleken
  – slechte adem
  – panoramische röntgenfoto’s
  – nachtplaquetherapie
  – bruxisme (tandenknarsen)

  Wij laten je een gespecialiseerde medische behandeling ondergaan, terwijl je kunt genieten van een ontspannen minivakantie in Izmir of Kuşadasi. Jouw glimlach is onze passie!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply